Ιταλία: Σύγχυση για την απομόνωση των 17 εκατ. πολιτών

by Times Newsroom 1
Share this

Σύγχυση επικράτησε σήμερα στη Βόρεια Ιταλία, όπου σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του Covid-19 τέθηκαν σε καραντίνα περί τα 17 εκατομμύρια άνθρωποι. Καθώς οι μεταφορές συνεχίζονταν κανονικά και η επιβολή της απομόνωσης δεν ήταν ακόμη εμφανής, οι Ιταλοί έμειναν με την απορία πώς ακριβώς το μέτρο θα λειτουργήσει.

Βάσει κυβερνητικού διατάγματος το οποίο τέθηκε σε ισχύ σήμερα, οι πολίτες απαγορεύεται να εισέρχονται ή να εξέρχονται από μεγάλες περιοχές της βόρειας Ιταλίας, περιλαμβανομένων του Μιλάνου, της Βενετίας και της Πάρμας, καθώς και μεγάλου μέρους της  βιομηχανικής καρδιάς της Ιταλίας.

EURONEWS

Οι κάτοικοι στη ζώνη απομόνωσης δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν μέσα σε αυτήν, οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν άδεια, ενώ οι ομάδες κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι, παραμένουν στα σπίτια τους. Το διάταγμα αναφέρει ότι η αστυνομία και ο στρατός μπορούν να αναπτυχθούν για να επιβάλουν την απομόνωση, εάν είναι απαραίτητο. Οι άνθρωποι που παραβιάζουν τους κανόνες μπορούν θεωρητικά να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και τρεις μήνες.

Σήμερα το απόγευμα ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύμα της «Wall Street Journal», υπήρχαν ελάχιστα σημάδια εφαρμογής του νέου διατάγματος στη βόρεια Ιταλία, για παράδειγμα με την ανάπτυξη της αστυνομίας. Στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου τα τρένα εξακολουθούσαν να κυκλοφορούν κανονικά χωρίς ελέγχους στους επιβάτες. Ομοίως και στα αεροδρόμια στο Μιλάνο, τα αεροπλάνα απογειώνονταν και προσγειώνονταν κανονικά.

Η αποτυχία επιβολής της απομόνωσης, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να είναι εν τέλει αντιπαραγωγική, ωθώντας τους πολίτες από τις πληγείσες περιοχές να φύγουν μεταφέροντας τον ιό.

Στην Ιταλία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη –  5.883 το Σάββατο. Ο αριθμός των νεκρών φθάνει σήμερα τους 366.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή