Ιταλία: Συνεχίζει να συγκλονίζει η βίαιη επίθεση σωφρονιστικών υπαλλήλων σε κρατούμενους φυλακής

by Times Newsroom 1

Ηυπόθεση του βάρβαρου ξυλοδαρμού 300 κρατουμένων στις φυλακές της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε συνεχίζει να απασχολεί έντονα την ιταλική κοινή γνώμη. Σε δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ανάπηρος κρατούμενος Βιντσέντσο Κακάτσε τόνισε ότι «στόχος της επίθεσης ήταν να χάσουν οι φυλακισμένοι την αξιοπρέπειά τους» και ότι «ακόμη και η διευθύντρια των φυλακών είχε γκλομπ στο χέρι».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θέλει να υποβάλει μήνυση κατά των φυλακών για να του καταβληθεί αποζημίωση», ενώ θεωρεί ότι «οι περισσότεροι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πρέπει να είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών». Στις 6 Απριλίου 2020, πολλοί από τους δεσμοφύλακες των συγκεκριμένων φυλακών επιτέθηκαν με οργανωμένο τρόπο κατά των κρατουμένων. Τους ανάγκασαν να γονατίσουν, τους χτύπησαν σε όλο τους το σώμα, ενώ έτρεχαν στους διαδρόμους και στις σκάλες των φυλακών.

«Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των φυλακισμένων, αλλά και το σώμα της σωφρονιστικής αστυνομίας», τόνισε η υπουργός δικαιοσύνης Μάρτα Καρτάμπρια, η οποία διέταξε νέα πειθαρχική έρευνα. Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η εισαγγελική έρευνα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εκτός από τους 52 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν ήδη παυθεί από τα καθήκοντά τους, μπορεί σύντομα να λάβουν κλήση σε απολογία και άλλοι συνάδελφοί τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή