Ιταλία: Συνεχίζεται η άνοδος του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, εντυπωσιακή πτώση της κεντροαριστεράς

Σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ της εταιρίας Swg για λογαριασμό του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού La7, το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ η κεντροαριστερά δεν καταφέρνει να ανακόψει την μείωση των ποσοστών της.

by Times Newsroom

Πιο συγκεκριμένα, Τα Αδέλφια της Ιταλίας στην φάση αυτή εξασφαλίζουν το 31,3% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα Πέντε Αστέρια, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και ποσοστό 17,7%. Παράλληλα, το 14% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι αν προκηρύσσονταν και πάλι γενικές εκλογές, θα στήριζε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι «πείθει» το 8,5% του στατιστικού δείγματος, η κεντρώα συμμαχία Azione (Δράση) το 7,5% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 6,9%. Η συμμαχία οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς, τέλος, εξασφαλίζει το 3,7% της πρόθεσης ψήφου.

Σύμφωνα με τους περισσότερους παρατηρητές, δυο είναι τα στοιχεία κύριου πολιτικού ενδιαφέροντος, τα οποία προκύπτουν από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση. Ότι, δηλαδή, «ο μήνας του μέλιτος» της κυβέρνησης Μελόνι με τους Ιταλούς (και ιδίως του κόμματος της νέας Ιταλίδας πρωθυπουργού) δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι η κεντροαριστερά των «Δημοκρατικών», μετά την εκλογική ήττα του περασμένου Σεπτεμβρίου, συνεχίζει να διέρχεται φάση σοβαρής πολιτικής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή