Ιταλία: Τέλος στο πέρασμα μεγάλων πλοίων από το κέντρο της Βενετίας

by Times Newsroom

Με μια ιστορική απόφαση, ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας κ. Franceschini ανακοίνωσε πως τα μεγάλα πλοία δεν θα περάσουν ξανά από τα κανάλια της Βενετίας.

Πρόκειται για μια απόφαση «ανάσα» για τους Βενετσιάνους αλλά και για τους τουρίστες γενικότερα. Η πόλη, οποία φέτος κλείνει τα 1600 χρόνια από την ίδρυσή της, σύμφωνα με την ανταποκριση της ΕΡΤ,υπέστη σημαντική διάβρωση στα θεμέλια των ιστορικών κτιρίων της. Η απόφαση αναμενόταν για σχεδόν δύο χρόνια και τελικά ανακοινώθηκε ύστερα από παρότρυνση της ίδιας της UNESCO.

Η Βενετία έζησε ένα σοβαρό ατύχημα τον Ιούνιο του 2019, όταν το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera συγκρούστηκε με ένα μικρό τουριστικό πλοίο δεμένο στην προβλήτα, προκαλώντας τέσσερις τραυματίες και σπείροντας τον πανικό στους παρευρισκόμενους.

Κατόπιν απόφασης, όλα τα μεγάλα πλοία θα πρέπει προσωρινά και αναγκαστικά να ελλιμενίζονται στο εμπορικό λιμάνι, και θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ένα τουριστικό λιμάνι εκτός του ιστορικού κέντρου.

Ιταλία

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή