Ιταλική πρόταση στην G20: «Να εμβολιάσουμε τις φτωχές χώρες για να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις»

Καμιά χώρα δεν μπορεί να σωθεί μόνη της

by Times Newsroom 1

Η διάσκεψη των υπουργών Υγείας του G 20, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Καπιτώλιο, το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης και θα διαρκέσει μέχρι αύριο. Το πρώτο μέρος των εργασιών είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία την περίοδο της πανδημίας. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων επικεντρώνεται στην όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του Covid 19.

Φιλόδοξη προσπάθεια των Ιταλών

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, η χωρα του οποίου έχει την προεδρία στην ομάδα του G20, δήλωσε ότι θα προτείνει την υιοθέτηση του «Συμφώνου της Ρώμης», με στόχο τον εμβολιασμό των κατοίκων των φτωχότερων περιοχών του πλανήτη. Mια κίνηση αλληλεγγύης και αλτρουισμού, αλλά και μια ρεαλιστική προσέγγιση: Με την αύξηση των εμβολιασμών στην Αφρική και την Ασία, ο στόχος είναι να περιορισθεί αυστηρά η κυκλοφορία των διαφόρων μεταλλάξεων. Πρόκειται σαφώς για ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Σπεράντσα υπογράμμισε ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να σωθεί μόνη της και ότι τα εμβόλια είναι τα όπλα που υπάρχουν. «Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να διαμορφώσουν εμβολιαστική καμπάνια, που να  επεκτείνεται σε όλες τις εθνότητες».

Επ΄αυτού ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε ότι μέχρι τέλος του χρόνου η Γερμανία θα διαθέσει 100 εκ. δόσεις για τις ανάγκες της παγκόσμιας εμβολιαστικής καμπάνιας. Παράλληλα, η ομάδα του G20 στοχεύει στην κατά το δυνατόν εναρμόνιση των διαφόρων συστημάτων υγείας, για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι όποιες μελλοντικές πανδημίες. Στην ιταλική πρωτεύουσα, στο μεταξύ, έχουν υιοθετηθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, διότι υπάρχει φόβος διαδηλώσεων από  αντιεμβολιαστές. Στις εργασίες, συμμετέχει και ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή