JP Morgan: Μήνυση σε πρώην στέλεχός της για την υπόθεση Επστάιν

Οι οικονομικές κυρώσεις και οι σχέσεις του Στάλεϋ

by Times Newsroom

Σε μήνυση κατά του πρώην στελέχους της Τζες Στάλεϋ προχώρησε χθες η JP Morgan Chase, ισχυριζόμενη ότι βοήθησε στην απόκρυψη της πολυετούς σεξουαλικής κακοποίησης και σωματεμπορίας του Τζέφρι Έπσταϊν, προκειμένου να τον κρατήσει ως πελάτη-επενδυτή.

Η τράπεζα της Νέας Υόρκης επιδιώκει να θεωρήσει τον Στάλεϋ προσωπικά υπεύθυνο για τυχόν οικονομικές κυρώσεις που η JPMorgan ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσει. Επιδιώκει επίσης να αναγκάσει τον Staley να επιστρέψει τους μισθούς που κέρδισε κατά τη διάρκεια της περιόδου που φέρεται ότι γνώριζε την κακοποίηση και «παρακολούθησε προσωπικά» τη συμπεριφορά του Έπσταϊν σε πολλές περιπτώσεις. Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για μισθούς που έλαβε μεταξύ 2006 και 2013 – ποσό που πιθανότατα ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

«Υπό το πρίσμα της σκόπιμης και εξωφρενικής συμπεριφοράς του Staley να μην αποκαλύψει σχετικές πληροφορίες και να αφήσει κατά μέρος τα συμφέροντα (της JPMorgan) υπέρ των δικών του και προσωπικών συμφερόντων του Έπσταϊν, (η τράπεζα) δικαιούται αποζημίωση», ανέφερε η τράπεζα στην αγωγή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Staley δεν έκανε κανένα σχόλιο για την αγωγή.

Η ανταλλαγή e-mail

Η μήνυση της JPMorgan κατατέθηκε μετά από αντίστοιχη κίνηση της κυβέρνησης των Παρθένων Νήσων στις ΗΠΑ, καθώς μια γυναίκα που ταυτοποιήθηκε ως Jane Doe, φέρεται να κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν. Αυτές οι αγωγές υποστηρίζουν ότι η JPMorgan θα έπρεπε να είχαν δει αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση του Επστάιν.

Προηγούμενες αγωγές έδειξαν ότι ο Στάλεϋ και ο Έπσταϊν αντάλλαξαν εκατοντάδες email και μηνύματα κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών και φάνηκε ότι είχαν μια στενή σχέση που ξεπερνούσε την επαγγελματική που θα είχε ένας τραπεζίτης με έναν πλούσιο πελάτη.

Η τράπεζα συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς στην αγωγή της, ωστόσο φαίνεται να ισχυρίζεται ότι ο Στάλεϋ μπορεί να έχει διαπράξει σεξουαλική επίθεση. Σημειώνει στην αγωγή της ότι η ανώνυμη Doe περιέγραψε ότι ένα «ισχυρό οικονομικό στέλεχος» θα μπορούσε να «χρησιμοποιήσει την επιρροή του στην JP Morgan για να μην… αγγιχτεί ο Έπσταϊν». Από την πλευρά της, η τράπεζα αναφέρει ότι το οικονομικό στέλεχος ήταν ο Στ’αλεϋ.

Ο Έπσταϊν συνελήφθη το 2019 με την κατηγορίσα ότι πλήρωνε εκατοντάδες δολάρια σε ανήλικα κορίτσια για μασάζ και στη συνέχεια τα κακοποιούσε στα σπίτια του στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος βρέθηκε νεκρός στη φυλακή στις 10 Αυγούστου εκείνου του έτους, σε ηλικία 66 ετών. Ένας ιατροδικαστής έκρινε τον θάνατό του ως αυτοκτονία.

Ο Στάλευϋ αποχώρησε από την JPMorgan το 2013 για να γίνει διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Barclays BCS με έδρα το Λονδίνο. Παραιτήθηκε πέρυσι μετά από αναφορά των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τις προηγούμενες σχέσεις του με τον Έπσταϊν.

Πηγή: www.ot.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή