Κ. Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος απόλυτα ευθυγραμμισμένες

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

by Times Newsroom

Ελλάδα και Κύπρος, πάντα απόλυτα εναρμονισμένες και ευθυγραμμισμένες, αγωνίζονται για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης η επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη «συμπίπτει και με μία πολύ ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το επικείμενο ταξίδι μου στην Ουάσινγκτον, τον συντονισμό των ενεργειών της Ελλάδος και της Κύπρου, σε μία εποχή όπου, δυστυχώς, ο επεκτατικός αναθεωρητισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην ήπειρό μας».

«Θα συζητήσουμε βεβαίως και τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Θα έχω την ευκαιρία να σε ενημερώσω για την επικείμενη επίσκεψή μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή, αλλά και για την άφιξη του Πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, σε δύο εβδομάδες, στην πατρίδα μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον Κύπριο πρόεδρο «για την πολύ μεγάλη τιμή να παρευρεθεί και να μιλήσει την πρώτη μέρα του 14ου Συνεδρίου της Ν.Δ.» τονίζοντας ότι «οι δεσμοί μεταξύ των δύο κομμάτων μας είναι γνωστοί και ιστορικοί».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Κάθε φορά επισκέπτομαι την Ελλάδα με ιδιαίτερη χαρά, ιδιαίτερα όταν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε αυτές τις καθιερωμένες συναντήσεις συντονισμού, από κοινού δράσεων, που οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ιδιαίτερα όμως όσοι τουλάχιστον έχουμε την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, επιτυγχάνουμε στόχους όπως ήταν οι τριμερείς συνεργασίες, όπως ήταν οι ‘Χώρες του Νότου’ που ήταν κοινές πρωτοβουλίες, όπως είναι ο συντονισμός μας στην Ευρώπη, οι κοινές μας θέσεις όσον αφορά τα καθ’ημέραν συμβαίνοντα είτε επί τοπικού, είτε επί διεθνούς επιπέδου».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πραγματικά η αποδοχή της πρόσκλησης -που ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να προσφωνήσω το Συνέδριο – θα μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε μία σειρά από θέματα ενδιαφέροντος, γιατί είχα επισκεφτεί και εγώ τη Σαουδική Αραβία, όπως ξέρεις, και ο Πρίγκιπας θα είναι στις 17 (Μαΐου στην Κύπρο) -νομίζω κάπως νωρίτερα- και συνεπώς έχουμε κάθε ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά, ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση» συνέχισε.

Αναφερθείς σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία σημείωσε πως «είναι μία κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, κάτι που επεσυνέβη με τα ίδια επιχειρήματα μάλιστα προ 48 χρόνων, το 1974 στην Κύπρο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή