Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας

«Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κομίζει πνεύμα ανανέωσης και ενότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

by Times Newsroom

«Χαρμόσυνη μέρα» για την Κρήτη χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του μετά από την τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου στο Ηράκλειο.

«Σήμερα είναι μία ηλιόλουστη, χαρμόσυνη ημέρα για το νησί μας, καθώς η Μεγαλόνησος υποδέχεται το νέο της ποιμενάρχη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Oικουμενικού Πατριαρχείου» ανέφερε. Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος θα είναι ένας άξιος συνεχιστής της μακραίωνης, της βαριάς παράδοσης της Εκκλησίας της Κρήτης».

«Είμαι σίγουρος ότι θα κομίσει αυτό το πνεύμα ανανέωσης που πάντα χρειάζεται η Εκκλησία, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών που αλλάζουν. Θα κομίσει πνεύμα ενότητας αλλά και αισιοδοξίας και είμαι σίγουρος ότι θα στρέψει το βλέμμα του σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη» τόνισε ο πρωθυπουργός

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η πολιτεία, στο πλαίσιο των διακριτών συνταγματικών ρόλων, θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας.

«Εξάλλου, όπως είπε και ο ίδιος, τον ίδιο λαό υπηρετούμε από διαφορετικές αφετηρίες. Και εύχομαι πάντα για την Κρήτη μας οι καμπάνες να ηχούν τόσο χαρμόσυνα όσο ήχησαν σήμερα. Εις έτη πολλά Δέσποτα» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή