Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Μας κατηγορείτε για αναξιοπιστία εσείς που θα σκίζατε τα μνημόνια με έναν νόμο;

"Κάνατε παγκοσμίως γνωστή την έννοια της κωλοτούμπας..."

by Times Newsroom

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη Βουλή, αποκρούοντας τις βολές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αναξιοπιστίας, αλλά και την κριτική του για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

«Κατηγορήσατε αυτή την κυβέρνηση ‘άλλα λέγατε προεκλογικά και άλλα κάνατε μετεκλογικά’. Εσείς που θα σκίζατε τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο, εσείς που τάξατε ό,τι μπορούσατε να φανταστείτε για να κάνετε διεθνώς γνωστή την έννοια της κωλοτούμπας και να υπογράψετε ένα τρίτο μνημόνιο» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός. «Κατηγορείτε αυτή την κυβέρνηση για αναξιοπιστία όταν υλοποιούμε πλήρως το προεκλογικό μας πρόγραμμα σε όλους τους τομείς» πρόσθεσε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιμένει «να διαστρέφει την πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε: «Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε ότι η συμφωνία αυτή ανανεώνεται ετησίως. Εσείς στα 4 χρόνια που κυβερνήσατε πετύχατε καμία βελτίωση της υφιστάμενης συμφωνίας και δεν το ξέραμε;».

«Σας ρωτώ και πάλι: αν είσαστε πρωθυπουργός σε 5 χρόνια θα καταγγείλετε ναι ή όχι τη συμφωνία αυτή και γιατί η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολή σε αυτή τη συγκυρία ναι πρόβλημα;» συνέχισε ο πρωθυπουργός. Εξέφρασε στη συνέχεια την έκπληξή του για την επίκληση από τον κ. Τσίπρα «Ρώσων αξιωματούχων σε αυτή τη συγκυρία όπου πρέπει το δυτικό μέτωπο να είναι αρραγές».

«Έρχεστε και επικαλείστε σε αυτή τη συγκυρία δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων απολύτως ταυτιζόμενος με τον κ. Βελόπουλο. Δεν μου κάνει εντίπωση γιατί με τον κ. Καμμένο συγκυβερνήσατε. Πάλι τέτοιες εκλεκτικές συγγενειες αναζητείτε» είπε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Είμαι υπερήφανος να ηγούμαι μιας παράταξης της οποίας ο ιδρυτής είχε πει ‘Ανήκομεν εις τη Δύση’, είτε σας αρέσει είτε όχι».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com