Κ. Σακελλαροπούλου «Στο Κέντρο»: Πρέπει να υπάρχει διάλογος με τους γείτονές μας

Tην πρώτη της συνέντευξη στην εκπομπή «Στο Κέντρο» έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η συνέντευξη έγινε στην ακριτική Σύμη και είναι εφ’ όλης της ύλης, με αρκετά μηνύματα.

by Times Newsroom

Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έθεσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «Τα πρόσωπα που υπηρετούν ένα θεσμό του δίνουν και τη φυσιογνωμία τους» και σημείωσε ότι θέλει να δώσει φωνή σε αυτούς, που δεν έχουν, βάζοντας στο κέντρο τους απλούς ανθρώπους. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Αυτό που εγώ θέλησα να δώσω στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το άνοιγμα στην κοινωνία. Η επαφή με τους απλούς ανθρώπους, με τις ευάλωτες ομάδες, με αυτούς που έχουν ανάγκη», ενώ σημείωσε ότι την ενοχλούν τα στερεότυπα και δεν είναι διατεθειμένη να τα ακολουθήσει.

«Νομίζω ότι η Ελλάδα καλά κάνει και δηλώνει, γιατί φυσικά η εξωτερική πολιτική χαράσσεται όπως γνωρίζουμε όλοι, από την κυβέρνηση, ότι θέλουμε τον διάλογο. Πρέπει να υπάρχει διάλογος με τους γείτονες μας, όπως με όλες τις χώρες. Η Ελλάδα ευτυχώς αυτή τη στιγμή, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή. Και στην Ευρώπη φυσικά. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό είναι το σημαντικό και πολύ καλά ακολουθούμε αυτό τον δρόμο. Από εκεί και πέρα, ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κάθε σύγχρονη Δημοκρατία, είναι να έχουν την δυνατότητα, αν ω μη γένοιτο χρειαστεί, να προσφέρουν την άμυνα που χρειάζεται. Και δυστυχώς, το ζήσαμε, έστω με μικρά… ευτυχώς μικρά, μικρές αφορμές, είδαμε την ετοιμότητα και να αισθανόμαστε ότι η χώρα είναι σε καλά χέρια και ότι μπορεί, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί να αμυνθεί αποτελεσματικά», δηλώνει μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου.

Για τη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και έχουμε περάσει πολύ μεγάλες περιόδους ήρεμων και γαλήνιων σχέσεων. Οι γείτονες έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον, αλλά υπάρχουν περίοδοι με μεγάλη δυσκολία και τελευταία το βιώσαμε και στον Έβρο και στο Αιγαίο. Η Ελλάδα καλά κάνει και δηλώνει ότι θέλουμε τον διάλογο. Η χώρα μας, αυτή τη στιγμή, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά και στην Ευρώπη. Από ‘κει και πέρα ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία είναι να έχουν τη δυνατότητα -ο μη γένοιτο- να προσφέρουν την άμυνα που χρειάζεται. Δυστυχώς το ζήσαμε, έστω με μικρές αφορμές, είδαμε την ετοιμότητα και αισθανόμαστε ότι η χώρα είναι σε καλά χέρια και ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί να αμυνθεί αποτελεσματικά. Ιδίως οι αξιωματικοί, αλλά και τα νεαρά παιδιά που κάνουν τη θητεία τους έχουν έναν υγιή πατριωτισμό».

Αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία υποστήριξε ότι όλοι έχουμε σοκαριστεί από τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς πιστεύαμε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα τα είχαμε αφήσει πίσω μας. Ωστόσο, τόνισε ότι «οι Ουκρανοί πολεμούν για όλους εμάς, για τις ελευθερίες και τις αξίες της Ευρώπης» και επισήμανε ότι «η Ελλάδα ήταν πολύ καθαρή στη θέση της, γιατί υπάρχει πραγματικά επιτιθέμενος και αμυνόμενος. Είναι η Ρωσία από τη μία πλευρά και η Ουκρανία από την άλλη, που αμύνεται και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com