Και άλλη Αφγανή γέννησε μέσα στο αεροπλάνο

by Times Newsroom 1

Μια Αφγανή που επέβαινε σε αεροσκάφος με προορισμό της Βρετανία γέννησε ένα κοριτσάκι νωρίς σήμερα το πρωί με τη βοήθεια του πληρώματος, ανακοίνωσε η εταιρεία Turkish Airlines.

Ο Σομάν Νούρι, 26 ετών, αισθάνθηκε τις πρώτες ωδίνες αφού το αεροσκάφος της Turkish Airlines είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι και κατευθυνόταν στο Μπέρμιγχαμ. Γέννησε λίγη ώρα αργότερα, σε υψόμετρο 10.000 μέτρων, στον εναέριο χώρο του Κουβέιτ.

Η Νούρι και η νεογέννητη κόρη της, που την ονόμασε Χάβα, είναι καλά στην υγεία τους.

Το αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε Αφγανούς πολίτες που είχαν εργαστεί για τη Βρετανία στο Αφγανιστάν, προσγειώθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κουβέιτ, αλλά στη συνέχεια συνέχισε το ταξίδι του.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μόνη. Υπενθυμίζεται ότι και άλλη Αφγανή πρόσφυγας γέννησε ένα κοριτσάκι, σε αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος

Την ώρα της πτήσης η μητέρα άρχισε να έχει επιπλοκές ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος, πάνω από 8.534 μέτρα, λόγω της χαμηλότερης πίεσης του αέρα στο εσωτερικό του.

Τότε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους «αποφάσισε να πετάξει σε χαμηλότερο ύψος προκειμένου να αυξήσει την πίεση στο αεροσκάφος, γεγονός που επέτρεψε (…) να σωθεί η ζωή της μητέρας», ανέφερε η αμερικανική διοίκηση αερομεταφορών στη σχετική ανάρτησή της στο twitter.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή