Καινοτομία, εργαλεία και υπηρεσίες βιβλιοθηκών

by Times Newsroom 1

Η πρόκληση COVID-19: Τέσσερις Πρόεδροι της IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) μιλούν για το θέμα

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ), σας προσκαλεί στο webcast με θέμα «Καινοτομία, εργαλεία και υπηρεσίες βιβλιοθηκών: Η πρόκληση COVID-19», με τη συμμετοχή εισηγητών, ειδικών σε θέματα βιβλιοθηκών από το εξωτερικό και την Ελλάδα, το α` μέρος του οποίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 18:00 (17:00 CET).

Η κρίση της νέας πανδημίας COVID-19 έφερε μοναδικές αναταραχές και προκλήσεις σε όλους τους κλάδους της ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι επαγγελματίες των βιβλιοθηκών αναγκάστηκαν να διερευνήσουν νέους τρόπους εργασίας, σε ένα πιεστικό χρονικά πλαίσιο, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους χρήστες τους, από απόσταση.

Σκοπός αυτού του webcast είναι να παρουσιαστούν οι καινοτομίες, οι τεχνολογίες και οι πρωτοβουλίες που αποδείχτηκαν αποτελεσματικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Μέσα από τις παρουσιάσεις, αναμένουμε να αναδειχτούν οι πρακτικές και οι υπηρεσίες αυτές που μπορούν να ακολουθηθούν και από άλλες βιβλιοθήκες, για την κάλυψη των δικών τους αναγκών κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, αλλά και αυτές που θα μπορούσαν να παραμείνουν σε εφαρμογή στην μετά την COVID-19 νέα κανονικότητα.

Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, για πρώτη φορά στην ίδια εκδήλωση θα συναντηθούν διαδικτυακά τέσσερις πρόεδροι της IFLA, οι οποίες μαζί με την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης , θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες, άκρως επίκαιρες ομιλίες. Συγκεκριμένα, οι ομιλήτριες είναι:

– Christine Mackenzie, IFLA President 2019 to 2021, from Australia
– Barbara Lison, IFLA President-elect 2019-2021, Director of the Bremen Public Library in Germany
– Gloria Pérez-Salmerón, IFLA President 2017-2019, from Spain
– Donna Wills Scheeder,  IFLA President 2015 -2017, from the United States
– Ανθή Κατσιρίκου, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης Παν.Πειραιώς.

Το webcast θα παρουσιάσει και θα συντονίσει η Τόνια Αράχωβα, IFLA Treasurer.

Επισημαίνεται ότι το webcast θα πραγματοποιηθεί σε 2 μέρη. Λεπτομέριες για το β’ μέρος του webcast θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών, έχει αναλάβει τη φιλοξενία και την τεχνική υποστήριξη των webcasts.
Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί πρότυπο ισομερούς και ισότιμης αντιπροσώπευσης και συνεργασίας των φορέων που την απαρτίζουν:
Goethe-Institut Athen, Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Athens American Center της Αμερικανικής Πρεσβείας, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (EBE), Ίδρυμα Ευγενίδου, Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (Ε.Ε.Β.Ε.Π.), Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), “Διαβάζοντας Μεγαλώνω”, Βρετανική Σχολή Αθηνών – Βιβλιοθήκη, Δημοτική βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

– Οι ομιλίες καθώς και οι ερωτήσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα.
– Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται ξεχωριστή προεγγραφή για το κάθε webcast. Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.
– Μπορείτε να παρακολουθήσετε το webcast ζωντανά στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube εδώ, με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.
– Σε όσους το επιθυμούν, θα σταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής, με αίτημά τους στο lib@eef.edu.gr .

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Γλώσσα: Αγγλικά
Τιμή: Δωρεάν (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
 210 3661055

Πα, 09.04.2021

ONLINE

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή