Κακοκαιρία Daniel: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου – Αναλυτικά η λίστα

Η κακοκαιρία Daniel θα καθυστερήσει τον αγιασμό για χιλιάδες μαθητές: Σε ποιες περιοχές θα έχουμε κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

by Times Newsroom

Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Την ώρα που ολόκληρες πόλεις και χωριά βρίσκονται θαμμένα κατώ από τη λάσπη – μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel – δήμοι και περιφέρειες προσανατολίζονται στην αναβολή έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία.

Το απόγευμα της Παρασκευής, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σχολεία την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της έχει σημειώσει πως «θεωρεί αυτονόητη την ανάγκη να αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας, μέχρι να ελεγχθούν τα σχολεία και να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από και προς τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προς το παρόν προέχει η ζωή και η κάλυψη επιβιωτικών συνθηκών».

Επίσημες ανακοινώσεις έχουν γίνει για τους παρακάτω δήμους {η λίστα θα ανανεώνεται}

  • Δήμος Ρήγα Φεραίου (Μαγνησία): Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των πλημμυρικών φαινομένων που ξέσπασαν στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η τέλεση των αγιασμών για την έναρξη των σχολείων θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ώστε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων (πριν την επίσημη ανακοίνωση για όλα τα σχολεία).
  • Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία στις 11/9 λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Επισήμως ανακοινώθηκε η απόφαση για κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Η απόφαση για τα σχολεία ελήφθη, ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, λόγω της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Σε δηλώσεις της την Παρασκευή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι σε τηλεδιάσκεψη που προγραμματίστηκε για σήμερα με τους διευθυντές, η δική της εισήγηση – όπως και των δημάρχων – είναι να αναβληθεί για μια εβδομάδα ο αγιασμός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή