Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Πολιτική αντιπαράθεση για τα Τέμπη – Ένα βήμα πριν τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης στη Διάσκεψη για την Γάζα: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει με κάθε μέσο – Οι όροι για τον θαλάσσιο διάδρομο

by Times Newsroom

Μάχες σώμα με σώμα μέσα στη Γάζα: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Εκεί εκτιμάται ότι βρίσκεται το αρχηγείο της Χαμάς

Εσωτερική πολιτική

  • Γ. Δραγασάκης: «Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν»
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν στηρίζει την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη – Επιμένει για Προανακριτική. Με αφορμή το αίτημα του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή στην υπόθεση των Τεμπών, τo ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με αιχμηρή ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «δεν μπορεί να πάρει μέρος σ’ αυτή τη συμπαιγνία συγκάλυψης των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών και καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής».
  • ΚΚΕ: Ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση μας εκτός από τα Τέμπη επεκτείνεται στην απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων –  «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σπεύδει να δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για την αναζήτηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών» αναφέρει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.
  • Συνάντηση Ανδρουλάκη-Σόλτς στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μάλαγα – Στη Μάλαγα της Ισπανίας μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς σήμερα Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 διεξάγεται το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στο οποίο θα λάβει μέρος.
  • Γεωργιάδης: Ζητώ συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη – Μόνο άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να πει αυτό που μου καταλογίζουν
  • Κούλογλου: Ο Κασσελάκης έπρεπε να πάει στην εκδήλωση προς τιμήν του Σημίτη, είναι αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ όχι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ – «Τελείως απαράδεκτος ο κανονισμός που επιτρέπει στον καθένα περαστικό άμα δει φως να ανέβει και να γίνει πρόεδρος του κόμματος» αναφέρει
  • Κουρουμπλής για το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Και να φύγουν δεν θα κάνουν ζημιά – Έχασαν κάτι που θεωρούσαν ιδιοκτησία τους» – «Ήρθε ο κόσμος και ψήφισε μια νέα ηγεσία, πρέπει να προσαρμοστείς»

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Το Ισραήλ «έθεσε υπό έλεγχο» τη Βόρεια Γάζα – Μια ανάσα από τις υπόγειες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Σίφα – Άνοιξε ο ανθρωπιστικός διάδρομος στον κεντρικό δρόμο Σαλάχ αλ Ντιν
  • Πρόωρες εκλογές στην Πορτογαλία μετά την παραίτηση του Αντόνιο Κόστα – Το κοινοβούλιο θα διαλυθεί μετά τις 29 Νοεμβρίου
  • Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη μεταμόσχευσαν για πρώτη φορά με επιτυχία ολόκληρο οφθαλμικό βολβό σε ασθενή –  Βασικό πρόβλημα στην επέμβαση η αποκατάσταση του οπτικού νεύρου που μεταφέρει τις πληροφορίες στον εγκέφαλο
  • Δεκαπεντάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε συμμαθητή του σε σχολείο στο Όφενμπουργκ της Γερμανίας – «Ο δράστης και το θύμα προφανώς γνωρίζονταν και το κίνητρο ήταν προσωπικό»
  • Χίλαρι Κλίντον: Συνέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Αδόλφο Χίτλερ – «Θα είναι το τέλος της δημοκρατίας αν επανεκλεγεί» – Η Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας στην εκπομπή «The View» του ABC, συνέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Αδόλφο Χίτλερ και προειδοποίησε για τους κινδύνους από μια δεύτερη προεδρία Τραμπ, αν κερδίσει τις εκλογές του 2024.
  • Γαλλία: Κλώτσησαν ραβίνο στο Μετρό του Παρισιού – Ο ανήλικος δράστης συνελήφθη – Ένας έφηβος συνελήφθη επειδή κλότσησε στην πλάτη έναν ραβίνο μέσα στο μετρό του Παρισιού. Το επεισόδιο  την Τετάρτη το μεσημέρι (08/11).

Φούντωσε η αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών

  • Η αναδίπλωση Γεωργιάδη: «Εγώ δεν είπα ότι ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά ότι ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που είχε ήδη γεννήσει η τοποθέτησή του. Μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ είχαν καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση, ενόσω οι συνάδελφοί του (Βορίδης, Καιρίδης) επιχειρούσαν να τον δικαιολογήσουν. «Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης που πήγε επί τούτου στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
  • Η επιμονή του ΠαΣοΚ: Ανεξαρτήτως, βέβαια, της δήλωσης Γεωργιάδη, από τη Χαριλάου Τρικούπη θα στηρίξουν μέχρι τέλους την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που έχει ήδη ανακοινώσει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα με ανακοίνωσή της η παράταξη επιτέθηκε στο ΚΚΕ για το γεγονός πως αντιπρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται το θέμα και συγκαλύπτονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. «Δεν δίνουμε διέξοδο διαφυγής στα πολιτικά πρόσωπα», κατέληξε το κείμενο του ΠαΣοΚ.
  • Η απάντηση από τον Περισσό: Στο ΚΚΕ ενοχλήθηκαν απ’ όσα τούς καταλόγισε το ΠαΣοΚ και σε δική τους ανακοίνωση έκαναν λόγο για πρόταση που «επιδιώκει την αναζήτηση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών». Υπαινίχθηκαν μάλιστα πως στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν τον «ενταφιασμό της έρευνας», προτρέποντας όποιο κόμμα επιθυμεί να καταθέσει το δικό του ανεξάρτητο αίτημα στο Κοινοβούλιο, καθώς η πρόταση για εξεταστική επιτροπή δεν αναιρεί εκείνη για προανακριτική.

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

  • Τέταρτο πρόσωπο στο κάδρο: Στην υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης φαίνεται ότι εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο, εκτός από τη μητέρα, την αδερφή και τη σπιτονοικοκυρά της. Πρόκειται για έναν άνδρα αλβανικής υπηκοότητας, 42 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργάτης της σπιτονοκοικυράς και ενδεχομένως ο άνθρωπος που, με ένα μαύρο τζιπ, μετέφερε τη σορό της 23χρονης. Ο 42χρονος μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.
  • Τι έλεγε η μητέρα πριν τη σύλληψη: Να αποπροσανατολίσει τις έρευνες γύρω από το πρόσωπό της προσπαθούσε η μητέρα της Φαίης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο. «Η ψυχολογία μου είναι χαμένη. Έτσι μου έρχεται να φουντάρω. Ωραία, μαθαίνω ποιος το έκανε όλο αυτό ή ποιοι. Και; Μου γύρισαν πίσω το παιδί μου; Σίγουρα θα είναι μία δικαίωση, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Στο χώμα θα είναι πάντα. Με έχουν σκοτώσει και όχι μία φορά, τέσσερις φορές. Μαζί με τη Φαίη μου και τα παιδάκια της» έλεγε.

Διπλή κακοκαιρία και «γραμμή λαίλαπας»

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι (10/11) μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (11-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς. Την Παρασκευή θα επηρεαστούν Ιόνιο, Ήπειρος, Στερεά, Πελοπόννησος, ανατολικό Αιγαίο και νότια τμήματα της Θεσσαλίας. Το Σάββατο βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, δυτική Στερεά, νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου, Κύθηρα και Θράκη.
  • Διπλή κακοκαιρία: Από σήμερα έως τη Δευτέρα 13/11, θα διαρκέσει η διπλή κακοκαιρία, που θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και το χαλάζι. Η επικράτηση νότιων και δυτικών ανέμων κατά διαστήματα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και θα προκαλούν μεγάλα κύματα. Τα φαινόμενα στα δυτικά και νοτιοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Τι είναι η «γραμμή λαίλαπας»: Τα ξημερώματα του Σαββάτου φαίνεται να σχηματίζεται μια γραμμή λαίλαπας προς το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Έντονες καταιγίδες θα πέσουν στην περιοχή των Κυκλάδων και προς το ανατολικό, νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί οι θαλάσσιες εκτάσεις είναι αρκετά ζεστές και αυτό σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο αέρα που θα αλληλεπιδράσει από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα δημιουργήσει έντονη αστάθεια.

Αθλητικά

  • Άτυχος ο Ολυμπιακός: Ένα οριακό γκολ και το δοκάρι στέρησαν από το μαχητικό σύνολο του Μαρτίνεθ το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Το τελικό 1-0 διαμόρφωσε ο Πακετά και πλέον οι ερυθρόλευκοι καλούνται να παίξουν τα ρέστα τους στη Γερμανία για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ άουτ του Europa League.
  • Δεν βρήκαν γαλλικά κλειδιά: Για την ίδια διοργάνωση, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν ν’ ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αγώνων με Ρεν και Μαρσέιγ αντίστοιχα. Οι «πράσινοι» απέτυχαν στη Βρετάνη χάνοντας 3-1, παρόλο που στη φάση του 1-1 απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ η Ένωση ξόδεψε κάθε ευκαιρία που βρήκε, υπέπεσε σε ατομικά λάθη και τιμωρήθηκε με εντός έδρας ήττα από την Ολιμπίκ (0-2).
  • Έπεσε στην παγίδα ο ΠΑΟΚ: Αν και η ομάδα του Λουτσέσκου αντέδρασε μετά την ψυχρολουσία που δέχθηκε το τελικό 2-2 δεν της επέτρεψε να φτάσει στο 4/4. Την πρόκριση βέβαια τη σφράγισε, απλώς θα χρειαστεί να βρει αποτέλεσμα στη Γερμανία για να μην χάσει την πρωτιά του ομίλου του στο Conference League.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com