«Καλάθι με Αγριοφράουλες» του Σαρντέν πωλήθηκε σε ιλιγγιώδη τιμή

Το ποσό για το οποίο πωλήθηκε μια απλή νεκρή φύση του Σαρντέν σόκαρε την αγορά.

by Times Newsroom

Ο Γάλλος ζωγράφος του 18ου αιώνα Ζαν Μπατίστ Σιμεόν Σαρντέν, δημιούργησε σχεδόν 120 νεκρές φύσεις, κύπελλα, τσαγιέρες, δαμάσκηνα, πεπόνια και ροδάκινα. Ήταν οι «Αγριοφράουλες» όμως αυτές που σημείωσαν ρεκόρ.

Το ποσό για το οποίο πωλήθηκε μια απλή νεκρή φύση του Σαρντέν σόκαρε την αγορά. Ο πίνακας «Το Καλάθι με τις Αγριοφράουλες», σε δημοπρασία στο Artcurial, εκτινάχθηκε πολύ πάνω από την εκτιμούμενη τιμή των 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων και «έπιασε» το ιλιγγιώδες για μια απλή νεκρή φύση ποσό των 26,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αγοραστής, σύμφωνα με την Art Newspaper, ήταν ο Νεοϋορκέζος έμπορος έργων τέχνης Άνταμ Ουίλιαμς. Η τελική τιμή είναι νέο ρεκόρ σε δημοπρασία για τον καλλιτέχνη, συντρίβοντας το προηγούμενο των 8 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πιάσει το έργο του Chardin «La Fontaine» πριν από λίγους μήνες στου Christie’s στο Παρίσι.

Επιπλέον, ο Οίκος δημοπρασιών Artcurial είπε ότι το αποτέλεσμα συνιστά ρεκόρ σε δημοπρασία για κάθε έργο από Γάλλο ζωγράφο του 18ου αιώνα.

Ο Σαρντέν, γιος επιπλοποιού, γεννήθηκε το 1699 στο Παρίσι και σπανίως έφευγε από την πόλη. Έως το 1757 ζούσε στην Αριστερή Όχθη, πλησίον της εκκλησίας Saint-Sulpice· τότε ο Λουδοβίκος ο 15ος του παραχώρησε στούντιο στο Λούβρο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή