«Kαλπάζει» η τιμή της βενζίνης: Στα 2,35-2,80 ευρώ ανά λίτρο τον Ιούλιο

Μείωση της κατανάλωσης και αύξηση των εξόδων έχουν ως συνέπεια να είναι ιδιαίτερα ορατό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σειρά λουκέτων σε πρατήρια υγρών καυσίμων

by Times Newsroom

Συνεχείς, έστω και μικρές, αυξητικές τάσεις στην τιμή της βενζίνης προβλέπει για το επόμενο διάστημα ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τον Ιούλιο η μέση τιμή της βενζίνης στα αστικά κέντρα να βρίσκεται στα 2,35 ευρώ ανά λίτρο και στα νησιά να φτάσει ακόμα και τα 2,80 ευρώ/λίτρο.

Ο κ. Ασμάτογλου κάνει λόγο για ξεκάθαρη κερδοσκοπία του διεθνούς παράγοντα στο χώρο της εμπορίας βενζίνης και σημειώνει ότι είναι μεγάλη πτώση της κατανάλωσης, η οποία φτάνει ακόμα και στο 30% τις Κυριακές.

Μείωση της κατανάλωσης και αύξηση των εξόδων έχουν ως συνέπεια να είναι ιδιαίτερα ορατό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σειρά λουκέτων σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Θα συνεχίσει να καλπάζει η τιμή της βενζίνης

Ειδικότερα, για συνεχή αύξηση της τιμής της βενζίνης το επόμενο διάστημα κάνει λόγο στο ethnos.gr ο κ. Ασμάτογλου. Σήμερα, η μέση τιμή της βενζίνης στα αστικά κέντρα βρίσκεται στα 2,20 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στα νησιά έχει φτάσει στο «κόκκινο». Στην Αμοργό έχει «σκαρφαλώσει» στα 2,60 ευρώ/λίτρο, στην Κάλυμνο έφτασε στα 2,55 ευρώ/λίτρο, ενώ στη Λέσβο και στη Χίο, όπου ο ΦΠΑ είναι μειωμένος κατά εφτά ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται στα 2,35 ευρώ το λίτρο.

Κατά τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, με βάση τα σημερινά δεδομένα η τιμή της βενζίνης στα αστικά κέντρα τον Ιούλιο θα βρίσκεται στα 2,35 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2,70 ευρώ/λίτρο.

«Αυτήν την περίοδο βλέπουμε να μειώνεται η τιμή του πετρελαίου και ταυτόχρονα να αυξάνεται αυτή της βενζίνης. Αυτό σημαίνει ότι στο διεθνή παράγοντα υπάρχει κερδοσκοπία. Υπάρχει μεγάλη χρηματιστηριακή πίεση που ενέχει κερδοσκοπικές τάσεις», τονίζει ο κ. Ασμάτογλου.

Μεγάλη μείωση της κατανάλωσης

Η άνοδος της τιμής της βενζίνης σε δυσθεώρητα επίπεδα για την πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών, τους οδήγησε στο να περιορίσουν σημαντικά τη χρήση του αυτοκινήτου τους και όπου είναι εφικτό να να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή