Κάμαλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ για μία ώρα και 25 λεπτά…

...καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν έπρεπε να κάνει μια εξέταση ρουτίνας με γενική αναισθησία (κολονοσκόπηση), και όπως ορίζει το Σύνταγμα παρέδωσε τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο.

by Times Newsroom 1

Η Κάμαλα Χάρις έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη γυναίκα στις Ηνωμένες πολιτείες που πήρε τους κωδικούς για τα πυρηνικά και έγινε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων.

Όλο αυτό κράτησε για μία ώρα και 25 λεπτά ακριβώς, καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν έπρεπε να κάνει μια εξέταση ρουτίνας με γενική αναισθησία (κολονοσκόπηση), και όπως ορίζει το Σύνταγμα παρέδωσε τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο.

«Όπως συνέβη όταν ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποβλήθηκε στην ίδια ιατρική διαδικασία το 2002 και το 2007, και με βάση το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει την εξουσία στην Αντιπρόεδρο για σύντομο χρονικό διάστημα που θα είναι σε αναισθησία», τόνισε η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.Τζεν Ψάκης

«Η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα εργάζεται από το γραφείο της στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου , στη διάρκεια της εξέτασης», πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν το Σάββατο 20/11 έχει γενέθλια και γίνεται 79 ετών, ενώ την εποχή που ορκίστηκε ήταν ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ ,την εποχή που ορκίστηκε.

Πήρε πίσω την…προεδρία ο Μπάιντεν, μετά από ένα μικρό «διάλειμμα»

Ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε εκ νέου τα προεδρικά του καθήκοντα στις 18.35′ ώρα Ελλάδας, τα οποία είχε μεταβιβάσει για σύντομο χρονικό διάστημα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για όση ώρα παρέμενε υπό αναισθησία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση “ρουτίνας” συνομίλησε με την Κάμαλα Χάρις και τον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου “γύρω στις 11.35′ σήμερα το πρωί. Ο πρόεδρος ήταν σε καλή διάθεση και ανάλαβε εκ νέου τα καθήκοντά Επ”, έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο Τζο Μπάιντεν παραμένει προς το παρόν στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, για τη συνέχιση του γενικού τσεκ-απ “ρουτίνας” στο οποίο υποβάλλεται.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή