Καμερούν: Απαγωγή εννέα υγειονομικών υπαλλήλων από δημόσιο νοσοκομείο

Δεν είναι λίγες οι φορές που υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται από το 2017 στο Καμερούν.

by Times Newsroom

Εννέα υγειονομικοί υπάλληλοι απήχθησαν την Πέμπτη από δημόσιο νοσοκομείο στο βορειοδυτικό Καμερούν, σε μια περιοχή όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αυτονομιστών.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπατίμπο, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, δήλωσε πως οι εννέα υγειονομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των απαγωγέων. Η ταυτότητα των δραστών και τα κίνητρά τους παραμένουν άγνωστα.

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών ADF (Ambazonia Defense Forces) που δρουν στην περιοχή αρνήθηκε την ευθύνη για την απαγωγή. «Είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αξίες του απελευθερωτικού μας κινήματος. Οι υγειονομικοί θα πρέπει να προστατεύονται και να μην παρενοχλούνται», ανέφερε σε μήνυμα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Δεν είναι λίγες οι φορές που υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται από το 2017 στο Καμερούν.

Μέρος του αγγλόφωνου πληθυσμού καταγγέλλει την περιθωριοποίησή του από τη γαλλόφωνη πλειοψηφία της κεντροαφρικανικής χώρας. Τόσο αυτονομιστές όσο και κυβερνητικές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα από τον ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις για εγκλήματα με θύματα αμάχους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com