Καμηλοπαρδάλεις εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένο νησί – Γιγάντια επιχείρηση για τη μεταφορά τους

by Times Newsroom 1

Με πνιγμό απειλούνται καμηλοπαρδάλεις στην Κένυα, οι οποίες εγκλωβίστηκαν σε νησί της λίμνης Baringo το οποίο πλημμύρισε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Τα επίπεδα του νερού της λίμνης ανέβηκαν με αποτέλεσμα αφενός να πλημμυρίσουν τον βιότοπο των καμηλοπαρδάλων αφετέρου να απειλείται να χαθεί στα νερά όλη η χερσόνησος.

Η αρμόδια υπηρεσία Kenya Wildlife Service (KWS) σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις προστασίας διέσωσαν δύο από τις καμηλοπαρδάλεις σε μια γιγάντια επιχείρηση με αυτοσχέδια «φορτηγίδα» και σχεδιάζει τώρα τη διάσωση ακόμα έξι ζώων.

«Είναι μια πολύ επείγουσα διάσωση. Οι καμηλοπαρδάλεις βρίσκονται σε τροχιά σιωπηρής εξαφάνισης και κάθε μία που μπορούμε να προστατεύσουμε μετράει» τόνισε ο David O’Connor, πρόεδρος της οργάνωσης Save Giraffes Now.

Η φορτηγίδα χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει μία από τις καμηλοπαρδάλεις στο νέο σπίτι της, σε περιφραγμένο καταφύγιο.

Οι συγκεκριμένες καμηλοπαρδάλεις γίνονται όλο και σπανιότερες, και μόνο 3.000 έχουν απομείνει στην Αφρική, εκ των οποίων 800 στην Κένυα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή