Kαναδάς: Ο πρωθυπουργός Τριντό χαιρετίζει την απόφαση των ΗΠΑ για την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό εξέφρασε χθες Σάββατο την υποστήριξη της κυβέρνησής του στην απόφαση της Ουάσινγκτον να καταρρίψει το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι «που παραβίαζε τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και το διεθνές δίκαιο».

by Times Newsroom

«Ο Καναδάς υποστηρίζει αυτήν την ενέργεια. Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της NORAD (Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, για την ασφάλεια και την άμυνά μας», ανέφερε ο Τριντό σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η υπουργός Άμυνας Ανίτα Άναντ ανέφερε από την πλευρά της ότι η ίδια και ο πρωθυπουργός Τριντό ενημερώθηκαν για την επιχείρηση από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Η καναδική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τα μέτρα που ελήφθησαν, τόνισε, ευχαριστώντας την Ουάσινγκτον για τη στενή συνεργασία τους.

Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι είχε πετάξει πάνω από τον Καναδά προτού εισέλθει στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή