Καναδάς: Ο Τριντό έκανε λόγο για «γενοκτονία» στην Ουκρανία…

...ακολουθώντας τα βήματα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χρησιμοποίησε τον ίδιο όρο

by Times Newsroom

Ο Καναδός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι Καναδοί αστυνομικοί έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στις έρευνες και ότι ο Καναδάς ήταν «από τις πρώτες χώρες» που κίνησε τη διαδικασία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό έκανε λόγο σήμερα για «γενοκτονία» στην Ουκρανία, ακολουθώντας τα βήματα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χρησιμοποίησε τον ίδιο όρο προχθές, Τρίτη.

«Μπορούμε όλο και περισσότερο να μιλάμε για γενοκτονία», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στο Κεμπέκ που τον ρώτησαν για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

Ο Καναδός πρωθυπουργός, ο οποίος είχε αρνηθεί μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία», συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε δει αυτήν την επιθυμία για επιθέσεις σε αμάχους, για χρήση της σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου. Είναι εντελώς απαράδεκτο!»

Ο Τζάστιν Τριντό υπενθύμισε επίσης ότι Καναδοί αστυνομικοί έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στις έρευνες και ότι ο Καναδάς ήταν «από τις πρώτες χώρες» που κίνησε τη διαδικασία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «να διασφαλίσει ότι ο Πούτιν θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του, για τα εγκλήματα πολέμου».

Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή