Καναδάς: Υπερασπίζεται την ασφάλεια του AstraZeneca ο Τριντό

by Times Newsroom 1

Το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca είναι ασφαλές και οι Καναδοί θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό την Τετάρτη, αφότου μία γυναίκα πέθανε από θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό.

Η Φρανσίν Μπόγερ, 54 ετών, είναι ο πρώτος θάνατος στον Καναδά που συνδέεται με το εμβόλιο AstraZeneca. Έλαβε μία δόση στις 9 Απριλίου και πέθανε στις 23 Απριλίου στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για κόπωση και πονοκεφάλους, δήλωσε ο σύζυγός της σε δήλωση.

«Έχω τεράστια εμπιστοσύνη σε όλα τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του AstraZeneca», δήλωσε ο κ. Τριντό, ο οποίος έκανε την πρώτη του δόση με το σκεύασμα της AstraZeneca την περασμένη Παρασκευή.

«Οι κίνδυνοι θρόμβων αίματος από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτεροι από τον πολύ, πολύ σπάνιο αλλά πραγματικό κίνδυνο παρενεργειών από το AstraZeneca. Είναι ένας πολύ απλός υπολογισμός που πρέπει να κάνουμε », είπε ο κ. Τριντό σε ραδιοφωνικό σταθμό Halifax.

Περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου μετά από αναφορές θρόμβων αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων. Πολλές χώρες έχουν ξαναρχίσει να χρησιμοποιούν το σκεύασμα.

Αντιμέτωπες με ένα ανεξέλεγκτο τρίτο κύμα του ιού, αρκετές καναδικές περιφέρειες άρχισαν πρόσφατα να προσφέρουν το εμβόλιο AstraZeneca σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή