Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία της Αθήνας

Ποιες σχολικές μονάδες θα μείνουν κλειστές κατ'εξαίρεση

by Times Newsroom

Ανοικτά θα είναι αύριο, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη -κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής-, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο λεκανοπέδιο, με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας.

Ειδικότερα:

Ανοικτά θα είναι όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα

• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά ή θα ανοίξουν με άλλο ωράριο

Κατά την ίδια ανακοίνωση: «Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά με την επισήμανση πως τα σχολεία στον Δήμο Αγ. Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ. Κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στα Βίλια και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά , με εξαίρεση τα 2 δημοτικά σχολεία Ανατολής (Ν. Μάκρη και Γραμματικό), τα οποία θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Μαραθώνα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων.

Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Αττικής, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία».

Επισημαίνεται πως η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

«Προτεραιότητα η προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών»

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά : «Στόχος μας είναι να ξαναγυρίσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους σε συνθήκες ωστόσο απόλυτης ασφάλειας.

Στις περιοχές που ακόμα υπάρχουν προβλήματα κατόπιν και σχετικών εισηγήσεων των οικείων Δημάρχων κάποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή