Καραμανλής: Παραδίδουμε το έργο Θέρμη – Γαλάτιστα έξι μήνες νωρίτερα

Με έργα άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, «η Θεσσαλονίκη αφήνει το χθες πίσω της»

by Times Newsroom

Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στη παρουσίαση του έργου βελτίωσης του τμήματος «Θέρμη – Γαλάτιστα» στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, τονίζοντας ότι παραδόθηκε ένα εξάμηνο νωρίτερα, από ότι αναμενόταν.

Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι «όχι μόνο δημοπρατήσαμε, συμβασιοποιήσαμε και ολοκληρώσαμε το project, αλλά κάναμε κι κάτι που σπανίζει στα χρονικά. Το δίνουμε για χρήση στους πολίτες, μισό χρόνο νωρίτερα από το αρχικό του χρονοδιάγραμμα».

Χαρακτηρίζοντας ως πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα για τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι το προαναφερόμενο έργο ήταν «βαλτωμένο» για περισσότερο από δέκα χρόνια και τονίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα πολλά που γίνονται και έχουν δρομολογηθεί για την ευρύτερη περιοχή, σημείωσε ότι χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

«Αυτό το έργο είναι ένα από τα πολλά που κάνουμε στην ευρύτερη περιοχή, γιατί μαζί με το μετρό Θεσσαλονίκης, μαζί με την οδική σύνδεση που κάνουμε επιτέλους στο λιμάνι της πόλης, μαζί με το fly over και όλα τα σιδηροδρομικά έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη αφήνουν το χτες πίσω τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για project συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5 δισ. ευρώ. «Μιλάμε για έργα που δεν βρίσκονται επί χάρτου, αλλά που υλοποιούνται και δρομολογούνται», τόνισε, συγχαίροντας όλους τους αρμόδιους φορείς που «έτρεξαν» με ταχύτητα την υλοποίηση του τμήματος «Θέρμη- Γαλάτιστα» στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.

«Σήμερα κερδίσαμε ακόμη μια μάχη του αυτονόητου», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σημειώνοντας «μετά την παράδοση του ορφανού χιλιομέτρου στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, έρχεται η πολιτεία και παραδίδει έξι μήνες νωρίτερα ένα έργο που εξασφαλίζει και ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις μας σε ό,τι αφορά την οδική σύνδεση προς Χαλκιδική».

Μάλιστα, επισήμανε ότι με την σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία η κυβέρνηση πετυχαίνει «να ανακτήσουμε μια εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτεία, δεδομένου ότι ο προγραμματισμός μας εκτελείται με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε ανακοινώσει».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com