Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0: Ξανά χωρίς νίκη, αλλά παραμένουν «ζωντανοί» για το Conference οι «ερυθρόλευκοι»

Στόχος η 3η θέση του ομίλου για τους Πειραιώτες

by Times Newsroom

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Αζερμπαϊτζάν για να αντιμετωπίσει την Καραμπάγκ στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League έχοντας ως στόχο την πρώτη νίκη και δεν τα κατάφερε, μπορεί όμως να καταφέρει να συνεχίσει στην Ευρώπη, έστω στο Europa Conference League, αφού με το 0-0 χρειάζεται νίκη επί της Ναντ στο Καραϊσκάκη για να την προσπεράσει βαθμολογικά.

Από τα πρώτα λεπτά ήταν φανερό το πρόβλημα των ερυθρόλευκων στο να κρατήσουν μπάλα, με συνέπεια να μην μπορούν να βγουν με αξιώσεις μπροστά. Και όχι μόνο, αλλά βασικά ήταν σε θέση άμυνας, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι δέχονταν ασφυκτική πίεση.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 13′ με το συρτό σουτ του Κάντι που δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, ενώ λίγα λεπτά μετά, στο 17′, έγιναν πιο επικίνδυνοι μετά την ωραία κομπίνα στην εκτέλεση του κόρνερ και το γύρισμα για τον Βέσοβιτς, αλλά το σουτ που επιχείρησε αυτός εντός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Γενικά το πρώτο 20λεπτο δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό, αλλά η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν. Η ομάδα του Μίτσελ είχε την πρώτη της προσπάθεια στο 23′ με την κεφαλιά του Ντόι που έφυγε άουτ μετά το φάουλ του Μπιέλ και από εκεί και πέρα, με τον Ισπανό προπονητή να γυρίζει το σύστημα από 3-5-2 σε 4-4-2, η ομάδα έδειξε να λειτουργεί καλύτερα.

Οι Πειραιώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο, βγήκαν πιο μπροστά και στο 37′ θα μπορούσαν να προηγηθούν με τον Καμαρά που πήρε την κάθετη του Κούντε και πήγε για σέντρα αλλά η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δοκάρι.

Φάση που ήταν η προτελευταία του πρώτου μέρους για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού είχαν και αυτή στο 44′ με το σουτ του Κούντε που απέκρουσε δύσκολα ο Μαγκομενταλίγιεφ.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε σχετικά καλά το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο το θετικό ήταν ότι είχε καταφέρει να παγώσει τον ρυθμό και δεν ένιωθε κάποια απειλή από τους Αζέρους. Το αρνητικό, από την άλλη πλευρά, ήταν ότι δεν μπορούσε και να απειλήσει.

Ο Μίτσελ άρχισε τις αλλαγές, βγάζοντας Μπιέλ και Ουί-Τζο για να βάλει Βαλμπουενά και Μαρσέλο με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, το οποίο συνεχίστηκε χωρίς μεγάλες φάσεις. Για την ακρίβεια, έστω καλή φάση ήταν ένα σουτ του Όζομπιτς για τους γηπεδούχους στο 71′, το οποίο έφυγε άουτ.

Τίποτα το ιδιαίτερο, δηλαδή, στο β’ μέρος του παιχνιδιού, με το 0-0 να μένει ως το τέλος και τον Ολυμπιακό να αποκλείεται και μαθηματικά από το Europa League, έχοντας όμως… κανονικά και με το νόμο ελπίδες για την 3η θέση που θα τον στείλει στο Europa Conference League, μετά την ήττα της Ναντ από τη Φράιμπουργκ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  • Φράιμπουργκ 12
  • Καραμπάγκ 7
  • Ναντ 3
  • Ολυμπιακός 1

Καραμπάγκ: Μαγκομενταλίγιεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Μ. Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγιεφ, Γκαράγιεφ (68′ Ρομαό), Ρίτσαρντ Αλμέιδα (68′ Γιάνκοβιτς), Σεϊντάεφ, Κάντι (62′ Όζομπιτς), Ζούμπιρ, Οβούσου.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Βρσάλικο, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Βρουσάι (86′ Γκάρι), Ρέαμπτσουκ, Κούντε (69′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (86′ Ινμπόμ Χουάνγκ), Μπιέλ (60′ Βαλμπουενά), Ουί-Τζο (60′ Μαρσέλο), Αμπού Καμαρά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή