Καρναβάλι 2023: Στην πυρά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος στην Πάτρα – Εντυπωσιακή η τελετή λήξης

Χαμηλώνουν σιγά σιγά τα φώτα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που κορυφώθηκαν με τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις σε μεγάλες και μικρές πόλεις όλης της Ελλάδας. Χιλιάδες μασκαράδες ξεσπάθωσαν μετά από τρία χρόνια ακινησίας, λόγω πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην παρέλαση της Πάτρας πήραν μέρος πάνω από 50 χιλιάδες καρναβαλιστές.

by Times Newsroom

Εντυπωσιακά πληρώματα, ευφάνταστες σατιρικές πολύχρωμες στολές, πολύ κέφι και χορός στο πατρινό καρναβάλι. Συνολικά 33 φαντασμαγορικά άρματα και 55.000 χιλιάδες καρναβαλιστές σχολίασαν την επικαιρότητα με ιδιαίτερο χιούμορ και σατιρικό πνεύμα.

Απόκριες 2023: Εντυπωσιακή η τελετή λήξης του καρναβαλιού στην Πάτρα, στην πυρά ο βασιλιάς Καρνάβαλος

Με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και έναν «χείμαρρο» πυροτεχνημάτων που έδωσε λάμψη στην καρναβαλική νύχτα της Πάτρας, ξεκίνησε απόψε στον μόλο του Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να έχουμε ένα ωραιότατο καρναβάλι, τους χιλιάδες που έβαλαν πλάτη για να υλοποιηθεί και όλους όσοι φροντίζουν, προκειμένου το καρναβάλι μας να είναι ασφαλές».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «όλοι γευτήκαμε αυτές τις ημέρες το καρναβάλι και πήραμε μια ανάσα, γι’ αυτό δεν είναι σωστό και δίκαιο να γυρίσουμε στις γνωστές δυσκολίες της ζωής», προσθέτοντας: «Όλοι γνωρίζετε την αιτία. Αυτούς που μας κάνουν δύσκολη τη ζωή. Έχουμε τη δυνατότητα και τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα. Νέες και νέοι, μπορείτε να βάλετε τη σφραγίδα σας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, να ανοίξετε τα φτερά σας. Η ζωή είναι χαρά, δεν είναι τιμωρία».

Αμέσως μετά ξεκίνησε πάρτι – συναυλία με προσκεκλημένο το αθηναϊκό ροκ συγκρότημα των «15 50», ενώ στο μέσο της συναυλίας, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, θα εμφανιστεί το πατρινό συγκρότημα, «Above Suspicion».

Στο μεταξύ οι χιλιάδες επισκέπτες παραμένουν στην Πάτρα, για να συνεχίσουν την καρναβαλική διασκέδαση και να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς, διασκεδάζοντας σε πάρτι που οργανώνονται σε όλη την πόλη.

Απόκριες 2023: Χαμός από κόσμο σε Πάτρα, Ξάνθη και Κρήτη

Δεκάδες πληρώματα με χιλιάδες μεταμφιεσμένους όλων των ηλικιών συνόδευσαν τον βασιλιά καρνάβαλο στην Ξάνθη. Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που ταξίδεψαν από τη γειτονική Βουλγαρία και Τουρκία και πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας.

Χαμός στο Ζακυνθινό Καρναβάλι 2023

Χαμός με πλήθος κόσμου στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση για το 2023 με τον Κόντε Καρνάβαλο και όλα τα Καρναβαλικά γκρουπ οι οποίοι ξεκίνησαν από την καμάρα του Αγίου Λαζάρου με κατάληξη την Λεωφόρο Δημοκρατίας (πλατεία ΟΤΕ).

Την ίδια ώρα, 29 χρόνια μετρά το καρναβάλι στον Ρέντη, όπου 6.000 καρναβαλιστές και 17 άρματα σατίρισαν την επικαιρότητα.

Στο Ρέθυμνο 27 άρματα και πάνω από 12.000 καρναβαλιστές γέμισαν με χρώματα και παραμυθένια φαντασία την πόλη.

Υπέροχο θέαμα και απολαυστική σάτιρα χαρακτήρισαν και το καρναβάλι στο Καρλόβασι της Σάμου, όπως και αυτό στη Μυτιλήνη.

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή