Κάρολος Παπούλιας – “Αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη αγώνων για τη δημοκρατία, την ειρήνη, τη συνεργασία και την αξιοπρέπεια των λαών” σημειώνει ο Γ. Παπανδρέου

Υπηρέτησε σε πολλές δημόσιες θέσεις, με κορυφαία αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και με σημαντικές πρωτοβουλίες για την εμπέδωση της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης, σε ολόκληρο τον κόσμο.

by Times Newsroom

“Αποχαιρετούμε σήμερα, έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας, σπουδαίο πολιτικό και στενό οικογενειακό φίλο” τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια:

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε ένας συνεπής δημοκράτης, με έντονη αντιδικτατορική δράση. Εντάχθηκε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του στο ΠΑΣΟΚ.
Υπηρέτησε σε πολλές δημόσιες θέσεις, με κορυφαία αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και με σημαντικές πρωτοβουλίες για την εμπέδωση της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Από τις θέσεις του Υφυπουργού, Αναπληρωτή Υπουργού και Υπουργού Εξωτερικών, εργάστηκε για την προώθηση της Πρωτοβουλίας των Έξι για την αποπυρηνικοποίηση, με τους Ανδρέα Παπανδρέου, Αλφονσίν, Ντε λα Μαντρίτ, Νυερέρε, Πάλμε, και Γκάντι. Αγωνίστηκε για την εμπέδωση της ειρήνης στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής – με ισχυρή πάντα θέση για τα δίκαια του Παλαιστινιακού λαού, των Βαλκανίων, του Ευξείνου Πόντου, αλλά και για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία.
Με τη συνολική του δράση, έδωσε παράδειγμα αφοσίωσης στις αρχές του και τα ιδανικά του, ενώ με γενναιότητα και καρτερικότητα αντιμετώπισε κάθε δυσκολία, ακόμη και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με ακραίες αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, όπως στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του ΟΧΙ στη Θεσσαλονίκη το 2011.
Οι συμπολίτες του, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη του προσφορά, τον ετίμησαν εκλέγοντάς τον επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, Βουλευτή Ιωαννίνων.
Την αγάπη του για την Ήπειρο και τα Γιάννενα την έδειχνε με κάθε ευκαιρία και με έντονο και ιδιαίτερο τρόπο. Θα θυμάμαι πάντα, τη ζεστή φιλοξενία του στην οικογένειά μας, με τις εξορμήσεις στα Τζουμέρκα, στα Ζαγοροχώρια, στο Συρράκο, στην Πωγωνιανή, όπως και τη συχνή εκδρομή μας στον αγαπημένο του προορισμό, το νησάκι της Κυρά Φροσύνης.
Ο Κάρολος Παπούλιας, φεύγει έχοντας διαγράψει μια μεγάλη πορεία προσφοράς στον τόπο και αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη αγώνων για τη δημοκρατία, την ειρήνη, τη συνεργασία και την αξιοπρέπεια των λαών.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή