Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου – Όχι στο Ξεπούλημα του ΟΑΚΑ!

by Times Newsroom

Όχι στο Ξεπούλημα του ΟΑΚΑ!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου καταγγέλλει τη στάση της Δημοτικής Αρχής Αμπατζόγλου, που αρνήθηκε να συζητηθεί το ψήφισμα, που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22.2.2022, για να μην παραδοθεί το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα, αλλά και ο εκπρόσωπός της, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ και ψήφισε θετικά, αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Εντύπωση δεν μας κάνει! Η στάση τους αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι στην ίδια γραμμή με τη στάση τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, όπου με την ψήφο τους έδωσαν το πράσινο φως στην παράδοση ολυμπιακών εγκαταστάσεων,70.000 τ.μ.,σε ιδιωτικά συμφέροντα, αθλητικών χώρων, που αποτελούνλαϊκή περιουσία και θα έπρεπε να είναι στη διάθεση της Ομοσπονδίας, των Αθλητικών Σωματείων, της νεολαίας, των πολιτών, για άσκηση και αναψυχή.

Είναι στην ίδια γραμμή με τη στάση τους στην επιχειρούμενη μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, στην ίδια γραμμή με την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των ελεύθερων χώρων στο όνομα της “ανάπτυξης” και προεξοφλεί τη συμμετοχή τους στους σχεδιασμούς για την ιδιωτικοποίηση του δάσους Συγγρού (μην ξεχνάμε ότι συμμετείχαν σε όλες τις «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης για την «σωτηρία» του!).

Η στάση τους αυτή πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τον Μαρουσιώτικο λαό για το ποιον εξυπηρετεί η Δημοτική Αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου θα είναι πάντα στο πλευρό του μαζικού-λαϊκού κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αθλητισμό, πολιτισμό, αναψυχή.

Το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση:

Να μην παραδοθεί το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα

«Στα πλαίσια του κυβερνητικού σχεδίου «ΟΑΚΑ 2.0», για τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών, δημοσιεύτηκε πρόσφατα διακήρυξη ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκμίσθωση του συνόλου του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης για 35 χρόνια. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ ψήφισε υπερ σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Συγκεκριμένα, επιχειρείται η παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα ολυμπιακών εγκαταστάσεων δημοσίου συμφέροντος 70.000 τ.μ. που αποτελούν λαϊκή περιουσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για την προστασία των κερδών του, ο υποψήφιος «επενδυτής» προβλέπεται να βάλει κάτι παραπάνω από 5 εκ. ευρώ για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τένις συν 6,38 εκ. για μισθώματα στη διάρκεια περίοδο της μίσθωσης (σύνολο περίπου 11,38 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ) τη στιγμή που προβλέπονται πρόσθετα έργα αναβάθμισης συνολικά του συγκροτήματος ΟΑΚΑ ύψους περίπου 56 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά θα γίνουν με χρήματα του ελληνικού λαού και ειδικότερα με πόρους από την μοιρασιά των 2,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για το σχέδιο Ελλάδα 2.0, στο οποίο περιλαμβάνεται και το ΟΑΚΑ. Και στο μόνο που αποσκοπούν, είναι να γίνουν πιο ελκυστικές, άρα και πιο κερδοφόρες, οι επενδύσεις του κεφαλαίου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο παραπέρα σαλαμοποίησης και ξεπουλήματος των εγκαταστάσεών του.

Πράγματι, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης δεν σταματά στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης αφού, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, το παράδειγμα «αξιοποίησης» -για καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση πρόκειται- των εγκαταστάσεων τένις θα ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Άλλωστε, πρόσφατα το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ όρισε με απευθείας ανάθεση δυο «ανεξάρτητους» εκτιμητές για την εκτίμηση του ποσού εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ, που κι αυτό περιλαμβάνεται στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης όπως και του Ποδηλατοδρόμιου.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Να παραδοθούν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του τένις, αντίστοιχα και οι άλλες αθλητικές υποδομές, στην Ομοσπονδία, στα σωματεία, στη νεολαία, στους πολίτες των δήμων για άσκηση και αναψυχή.

Καλούμε τη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να αποσύρει την θετική της γνώμη για την εκμίσθωση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τη νεολαία, τους πολίτες στους δήμους της ευρύτερης περιοχής να προβάλουν την αντίθεσή τους απέναντι στην σχεδιαζόμενη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ στους επιχειρηματικούς ομίλους.»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή