Καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης: Τα drones της Τουρκίας παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία διάθεση να απολέσουν ένα στρατηγικό χώρο»

by Times Newsroom

Για τα drones της Τουρκίας τα οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε «παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία» μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή (16/1) ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο Mega αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία ο Γιάννης Μάζης: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία διάθεση να απολέσουν ένα στρατηγικό χώρο, όπως ο μικρασιατικός χώρος, ο οποίος ανήκει στο ΝΑΤΟϊκό σύμπλεγμα και υποτίθεται ότι λειτουργεί για ανάσχεση αυτού που οι Αμερικανοί θεωρούν ρωσικό κίνδυνο στη δυτική ασφάλεια».

«Μία καθυστέρηση της δίκης της Halkbank, με το ερώτημα της αναβολής, λειτουργεί ως δόλωμα προς στον κ. Ερντογάν. Του λένε εν ολίγοις ”συμεπριφέρσου καθώς πρέπει στα θέματα της Ουκρανίας, δηλαδή συνέχισε να ενισχύεις με όπλα, drones, εξοπλισμό, και σκέψου τι θα κάνεις με τους S-400 για να τους επιστρέψεις, γιατί δεν μπορούμε να εντάξουμε τέτοιο όπλο στο συστημα αεροάμυνας και μην ανησυχείς, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο δικό μας νομικό σύστημα για την Halkbank. Αυτό όμως απειλεί και τον Ερντογάν», δήλωσε.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα 6 μαχητικά Rafale και η Τουρκία αντέδρασε με υπερπτήσεις και «πυρά» κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Το όπλο – drone είναι ένας μηχανικός χαρταετός»

«Εδώ το όπλο – drone είναι ένας μηχανικός χαρταετός, ο οποίος άλλες φορές έχει όπλα, δεν έχει έμψυχο στο εσωτερικό του και στην συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάζει εθνικό εναέριο χώρο, άρα εθνική κυριαρχία» δήλωσε ο καθηγητής Γεωπολιτικής

Ο κ. Μάζης τόνισε πως ουσιαστικά πρόκειται για κατασκοπεία και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να χτυπήσει κάποιο στρατιωτικό στόχο στην Ελλάδα.

«Θα καταρρίψεις το drone για να στείλεις το μήνυμα ότι αυτή η κατασκοπεία δεν επιτρέπεται και για να δώσεις το μήνυμα στους συμμάχους ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», επεσήμανε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com