Κατώτατος μισθός: Τι ισχύει για τριετίες και το επίδομα γάμου

by Times Newsroom 1

Εν αναμονή της εγκυκλίου που θα καθορίζει το επίδομα προϋπηρεσίας, οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ποιοι δικαιούνται αυξήσεις και στις «τριετίες». Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων το επίδομα γάμου. Ερχονται έλεγχοι από το ΣΕΠΕ και πρόστιμα έως 11.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το υπουργείο Εργασίας αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου για τον καθορισμό των αμοιβών όσων έχουν διατηρήσει από το 2012, το επίδομα προϋπηρεσίας, τις γνωστές τριετίες.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η υπογραφή της υπουργικής απόφασης από την αρμόδια υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, που ορίζει ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2019 ισχύει ένα μόνον ποσό για τους υπαλλήλους (650 ευρώ μηνιαίως) και, αντιστοίχως, ένα ποσό για τους εργατοτεχνίτες (29,04 ευρώ ημερησίως) «χωρίς ηλικιακά κριτήρια», αφήνει ανοικτά ζητήματα, όπως οι τριετίες και το επίδομα γάμου.

Περισσότερα στο Euro2day

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή