Κατρίνης: ‘’Η μόνη πολιτική δύναμη που εμφανίζει άνοδο είναι το ΠΑΣΟΚ’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο Action 24 και στην εκπομπή '' Πρωινή ζώνη'' με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού

by Times Newsroom

Για τη δημοσκόπηση της Rass που μετρά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στο 13,9%, αλλά και τα επιμέρους ευρήματά της, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά ανεβασμένο σε σχέση με το τελευταίο του εκλογικό ποσοστό τον Ιούλιο του 2019, με άνοδο που ξεπερνά σε ποσοστό το 50%, σε αντίθεση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται να χάνουν περί το 25% περίπου της εκλογικής τους.
Είναι εμφανές από τη δημοσκόπηση ότι ο κόσμος δυσφορεί για τα θέματα οικονομίας και ακρίβειας που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά του.
Και αυτό δεν μπορούμε να αποσυσχετιστεί από τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο οποίος μετά από πέντε μήνες μεγάλων αυξήσεων σε πολλά βασικά προϊόντα, θυμήθηκε να πει ότι «θα δώσει μάχη με τις ‘’τιμές στο ράφι»…
Πρόκειται, βέβαια, για τον ίδιο πρωθυπουργό που δήλωσεότι η κυβέρνησή του έχει αντιμετωπίσει το θέμα των κόκκινων δανείων, όταν τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν ρυθμιστεί μόλις 2.700 δάνεια, από τα συνολικά 1.200.000 κόκκινα δάνεια και τα 4 εκατομμύρια ΑΦΜ που χρωστούν σήμερα στην εφορία.
Δύο μήνες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να «δηλώσει» ότι έχει ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε ένα κρεσέντο παροχών, γιατί βέβαια κατανοεί πως το κόμμα του εξακολουθεί να χάνει ποσοστά αργά, αλλά σταθερά.

Για το δε «καλάθι του νοικοκυριού», τόνισε: 

Οι πολίτες ανεξαρτήτως του τι ψηφίζουν, σίγουρα ψωνίζουν – θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο θέμα της ακρίβειας στα σούπερ-μάρκετ (7 στους 10 θεωρούν ότι είναι αναποτελεσματικό το ‘’καλάθι του νοικοκυριού’’
Η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση αυξάνεται και είναι λογικό αφού:
• ο πληθωρισμός στα βασικά είδη διατροφής αυξάνεται μήνα με το μήνα και αναμένεται ότι θα ανέβει και τον Ιανουάριο.
• δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά για φαινόμενα αισχροκέρδειας (Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει επιβάλλει, μέσα σε τρείς μήνες, μόλις δύο πρόστιμα.
• η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αφήσει ανεξέλεγκτη και αρρύθμιστη την αγορά, και ορισμένοι κρυπτόμενοι πίσω από την ακρίβεια, ξεκάθαρα, αισχροκερδούν απέναντι στους καταναλωτές.
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, όπως πρότεινε η Ε.Ε. και έχει εφαρμοστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να προστατευτούν πρωτίστως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Δυστυχώς, όμως, οι προτάσεις μας εξακολουθούν να παραμένουν εκτός των οικονομικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Για τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο Μιχάλης Κατρίνης αναρωτήθηκε: 

Πως μπορεί να αισθάνεται ένας δημόσιος υπάλληλος που ακούει τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα του δώσει αύξηση μετά από έναν χρόνο, δηλαδή το 2024, αλλά όχι άμεσα, παρά το ότι υπάρχουν περίπου 500 εκατ. ευρώ που μάλλον προορίζονται για προεκλογικές παροχές, πέραν των όσων έχει ήδη εξαγγείλει;
Θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιμετωπίζουν μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις παντού;

Για τη επικείμενη νομοθετική ρύθμιση σε σχέση με το «κόμμα Κασιδιάρη», ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε: 

Ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες πολιτικής πόλωσης της προηγούμενης 10ετίας, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ομόθυμα, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, αντιπαρατέθηκαν σταθερά με τη φασιστική και εγκληματική οργάνωση που ονομάζεται Χρυσή Αυγή.
Αυτό αποτελεί ένα κεκτημένο, το οποίο θα πρέπει να διαφυλάξουμε και να μην επιτρέψουμε να καταλήξει η προς ψήφιση διάταξη αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.
Η ρύθμιση που θα ψηφιστεί θα πρέπει να έχει τη μέγιστη πολιτική αποδοχή, αποτελώντας μια νίκη της δημοκρατίας, ώστε να φραχθεί οριστικά ο δρόμος σε μία εγκληματική και ναζιστική οργάνωση που με το «μανδύα» πολιτικού κόμματος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να εισέλθει και πάλι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com