Κατρίνης: ‘’Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι ευθύνη όλων’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στην ΕΡΤ1  και στην εκπομπή ''Συνδέσεις'' με την Χριστίνα Βίδου

by Times Newsroom

Σε σχέση με την συμπληρωματική τροπολογία της κυβέρνησης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Η δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα έρχονται για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που υποδύεται το πολιτικό κόμμα και η οποία σπέρνει το μίσος και τον διχασμό με τη ναζιστική, φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία της και τις ακραίες πρακτικές της.

Σε καμία περίπτωση, όμως, η δημοκρατία δεν θα πρέπει να επιτρέψει σε μία εγκληματική οργάνωση –και υπάρχει απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για αυτό- να εκμεταλλευτεί την οργή και την αγανάκτηση των απογοητευμένων πολιτών και να μολύνει το πολιτικό σύστημα.

Η δημόσια αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών υπονομεύει πολιτικά την συγκεκριμένη ρύθμιση, και προφανώς συνδράμει στη διαμόρφωση ‘’αντισυστημικής’’ εικόνας της ακροδεξιάς.

Η κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ να αντιδράσει απέναντι σε μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε ανενόχλητη επί χρόνια, κάνοντας προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και μέσα από τις φυλακές, ενώ έφερε μια ατελή διάταξη, για την οποία είχαμε προτείνει διορθώσεις ώστε να είναι αποτελεσματική, αλλά τελικά την ψηφίσαμε.

Και την ψηφίσαμε γιατί η υπεράσπιση της δημοκρατίας δεν είναι θέμα συγκυρίας, γίνεται παντού και πάντα, χωρίς να αναμένονται ‘’ευκαιρίες’’ ή να επιχειρείται μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Όλες οι παρατάξεις στη Βουλή πρέπει να δώσουν ένα ενιαίο και στιβαρό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας απέναντι σε εγκληματικά στοιχεία και νεοναζιστικά μορφώματα.

Για την συρρίκνωση της ελληνικής κτηνοτροφίας και την συνεχιζόμενη ακρίβεια σε βασικά αγαθά, με βάση σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

Οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας, όπως και ολόκληρης της Ελλάδας περιγράφουν με ανάγλυφο τρόπο την πολύ σκληρή γι’ αυτούς πραγματικότητα.

Το κόστος της εκτροφής είναι πλέον διπλάσιο και οι τιμές πώλησης δεν φτάνουν για να βγουν τα έξοδα. 

Οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι απεικονίζουν μια πραγματικότητα που απέχει πολύ από τα «νούμερα και τα στοιχεία» που παραθέτουν τα κυβερνητικά στελέχη, σε σχέση με τη δήθεν στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα έχουμε για 21 συνεχόμενους μήνες αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα, ενώ τους τελευταίους πολλούς μήνες έχουν επιβληθεί, μόλις, 5 πρόστιμα για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα.

Η αγοραστική δύναμη του μέσου  νοικοκυριού μειώνεται μήνα με το μήνα και παρατηρείται απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, όπως και απουσία κυβερνητικής βούλησης, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια, σε μία κοινωνία που έχει πληγεί από την ακρίβεια στην ενέργεια και στα καύσιμα και την ίδια στιγμή, δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών πετρελαίου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com