Κατρίνης: ‘’Καμία ανοχή σε όσους προσβάλλουν το ΠΑΣΟΚ’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη στο OPEN και στην εκπομπή «ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ» με τους Γιώργο Σιαδήμα και Ευλαμπία Ρέβη

by Times Newsroom

Για την υπόθεση Καϊλή, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε:
Δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής σε τέτοια φαινόμενα, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.
Δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ όλοι όσοι με τις πράξεις τους το προσβάλλουν. Δεν χωρούν στο ΠΑΣΟΚ όσοι νοθεύουν η υπονομεύουν τις θέσεις του, ακολουθώντας προσωπικούς πολιτικούς σχεδιασμούς.

Βέβαια, ήταν εμφανές πως εδώ και πάρα πολύ καιρό η κ. Καϊλή είχε διαχωρίσει τη στάση της από το ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική του. Η κ. Καϊλή ήταν απούσα τα τελευταία χρόνια και από τις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τις επίσημες διαδικασίες του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο πως η ίδια προσπάθησε να υποβαθμίσει το πολύ σοβαρό ζήτημα των υποκλοπών, λέγοντας ότι είναι κάτι το «σύνηθες», ενώ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κράτησε αντίθετη στάση για το θέμα από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών.

Η γενικότερη στάση και στρατηγική της κ. Καϊλή τα τελευταία χρόνια ήταν σαφώς αποκλίνουσα από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, ενώ και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μπορούν να πιστοποιήσουν για το αν η πολιτική στάση της κ. Καϊλή ήταν υποστηρικτική του ΠΑΣΟΚ ή υποστηρικτική της κυβέρνησης, σε μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων.

Το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της κ. Καϊλή αντέδρασε άμεσα, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, σε αντίθεση με το θέμα του κ. Πάτση, τον οποίο ο Πρωθυπουργός διέγραψε 4 ημέρες μετά την αποκάλυψη των γεγονότων.

Για την υπόθεση των υποκλοπών ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε:

Η κυβέρνηση έλεγε τον Ιούλιο ότι δε γνωρίζει αν και ποιος χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα. Προχθές αποκαλύφθηκε ότι η ίδια η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, έδωσε άδεια στην εταιρεία που εμπορεύεται το Predator να το εξαγάγει σε Τρίτη-εκτός Ε.Ε.- χώρα. Άρα, η κυβέρνηση έλεγε ψέματα.

Όπως έλεγε ψέματα όταν υποστήριζε-στην ίδια συνεδρίαση-ότι δεν παρακολουθείται κάποιος πολιτικός στην Ελλάδα για να αποκαλυφθεί 4 ημέρες μετά ότι παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από την ΕΥΠ. Σήμερα, φαίνεται ότι ο κατάλογος των παρακολουθήσεων είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Η κυβέρνηση προστατεύει τον κ. Μπίτζιο και τον κ. Λαβράνο, οι οποίοι εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό, αφού δεν τους κάλεσε στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας;. Γιατί άραγε;
Είναι γνωστό ότι ο κ. Λαβράνος έχει στενές προσωπικές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης, όπως και το ότι ξεκίνησε τη συνεργασία του-μέσω της Krikel-με την Ελληνική Αστυνομία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άρα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά τον κ. Λαβράνο και τις πρακτικές του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή