Κατρίνης: ‘’Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Οι πολίτες απορρίπτουν τις αυτοδυναμίες’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο Action24 και στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού 

by Times Newsroom

Σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα της εταιρίας RASS ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: 

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι το μόνο κόμμα που, δημοσκοπικά, κινείται σε υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με αυτά των εκλογών του 2019. Αντίθετα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν πτώση.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ κόντρα στη φθορά των άλλων δείχνει να καταγράφει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα του επιτρέψει να παίξει ρόλο στις εξελίξεις.

Ειδικά μάλιστα μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, είναι εμφανές ότι οι πολίτες δείχνουν μεγάλη αποστροφή για την κυβερνητική παράταξη.

Το σημαντικότερο ωστόσο εύρημα και αυτής της δημοσκόπησης είναι ότι αυτό που «ευαγγελίζεται» ο κ. Μητσοτάκης, ως δήθεν σωτηρία για την χώρα, δηλαδή η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές, είναι πλέον όνειρο απατηλό.

Οι ίδιοι οι πολίτες απορρίπτουν την αυτοδυναμία του κ.Μητσοτάκη

Επιπλέον, παρατηρούμε με ενδιαφέρον την αντίφαση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αφενός χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ως κυβερνήσεις «περιπέτειας» και αφετέρου επιθυμεί να συνεχίσει να διεκδικεί τη θέση του πρωθυπουργού, σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας.

Το σίγουρο, ωστόσο, είναι πως το ΠΑΣΟΚ θα σεβαστεί την λαϊκή ετυμηγορία  και το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, καταθέτοντας συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις, που θα δεσμεύουν και τα πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν.

Η νέα εποχή απαιτεί συνεργασίες και όχι αυτοδύναμα σχήματα που αξιολογήθηκαν, απέτυχαν και έκλεισαν τον κύκλο τους.

Στη νέα εποχή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με πρόσωπα που δοκιμάστηκαν , απέτυχαν και έχουν αξιολογηθεί αρνητικά στη συνείδηση των πολιτών.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής συγκεντρώνει την προτίμηση τεσσάρων πολιτών στους δέκα (4/10) και αυτό ως εύρημα αλλάζει ριζικά τα δεδομένα, για το αν είναι απαραίτητο  ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος να είναι συνάμα και πρωθυπουργός.

Για το πρόταγμα των εκλογών και την αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Η επόμενη περίοδος, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, θα χαρακτηριστεί από μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες, που αντιμετωπίζονται μόνο με ευρύτερες συνεργασίες.

Και μία μεγάλη πρόκληση και συνάμα προγραμματική μας θέση είναι η επίλυση του μείζονος προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, στη διαχείριση του οποίου τόσο ΝΔ, όσο και ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν.

Συνολικά, όμως, ο απολογισμός τεσσάρων χρόνων του «επιτελικού κράτους» της ΝΔ σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων είναι τραγικός.

Η κυβερνητική παράταξη απέτυχε σχεδόν παντού: στην στήριξη της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας, στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και στη διαχείριση της καθημερινότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, αυτάρεσκα, στην επίτευξη αυτοδυναμίας, προσπαθεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε πλαστά και ψευδεπίγραφα διλήμματα. Δεν αντιλαμβάνεται ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που τον έχει ξεπεράσει.

Τέλος σε σχέση με τις νέες εξελίξεις που αφορούν το ναζιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τη σχετική τροπολογία της κυβέρνησης, μετά από εξαντλητική συζήτηση και αυτή πλέον έγινε νόμος του κράτους, που θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή