Κατρίνης: ‘’O ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε, ανέχτηκε και υποδαύλισε ακραίες ρητορικές και πρακτικές’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο MEGA και στην εκπομπή ''Κοινωνία Ώρα Mega'' με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

by Times Newsroom

Για την επίμαχη ανάρτηση του κ. Πολάκη που καταφέρεται κατά δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:  

Εδώ και πολύ καιρό, ο κ. Πολάκης έχει υπερβεί κάθε δημοκρατικό μέτρο.

Η τελευταία του, ωστόσο, στάση ξεπέρασε κάθε όριο και κανόνα, αφού η κάθε τι που παραπέμπει σε βία βρίσκεται εκτός δημοκρατικού πλαισίου, ενώ η πολιτική αντιπαράθεση-όσο έντονη και αν είναι-δεν μπορεί να οδηγεί σε στοχοποίηση και απειλή προσώπων.

Γιατί είναι απολύτως διαφορετική έννοια μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση -που πάντα είναι αποδεκτή- από τη ρητορική του μίσους και τον βίαιο λόγο, πρακτικές που δεν έχουν θέση στη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, εξέθρεψε, ανέχτηκε και υποδαύλισε ρητορικές και πρακτικές όπως  του κ. Πολάκη και η αντίδρασή του ήρθε με καθυστέρηση, αφού η αποδοκιμασία ήταν αυτονόητη.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτές τις ρητορικές και τις πρακτικές, αφού ποτέ δεν ήταν αυτό το ήθος και το ύφος της δημοκρατικής παράταξης.

Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τα πρώτα, δύσκολα χρόνια του μνημονίου, όπου όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε προγράμματα διάσωσης της χώρας, είδαμε να στοχοποιούμαστε από τους «αγανακτισμένους» ακόμη και με αφίσες στις εκλογικές μας περιφέρειες -ανάμεσά τους και εγώ.

Φοβάμαι βάσιμα ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο δημόσιος διάλογος θα εκφυλιστεί περαιτέρω από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναφερθείς στην παρέμβαση του εισαγγελέα για την ανάρτηση Πολάκη, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε: 

Οι αποφάσεις τις δικαιοσύνης είναι πάντοτε σεβαστές και δεν θα τις κρίνουμε εμείς.

Όταν, ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές κρίνουν ότι απαιτείται δικαστική παρέμβαση για μία πράξη, θεωρώ ότι όλοι μας θα πρέπει να τις σεβόμαστε και να μη σπεύδουμε να τις κρίνουμε με πολιτικούς όρους.

Σε σχέση με τη δικαιοσύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί κατά το δοκούν, αφού χαρακτηρίζει πολιτική μια δίκη, όταν αυτή η δίκη οδηγεί σε καταδίκη στελέχους του ή ενοχλείται όταν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση που αφορά δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του που στοχοποιούν θεσμικά όργανα.

Μιλάει για πολιτική δίκη ο ΣΥΡΙΖΑ που το 1989, μαζί με τη ΝΔ, είχαν στείλει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.

Ενώ για την καταδίκη του κ. Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος τόνισε:

Όταν προέκυψε ζήτημα δικαστικής διερεύνησης και δίωξης της κ. Καϊλή  η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση,  ταχύτατη και αμέσως διαγράφηκε από το κόμμα.

Από τη στιγμή που υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τον κ. Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να το είχε λάβει πιο σοβαρά υπόψη, ιδίως από τη στιγμή που έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή