Κατρίνης: Οι δρόμοι του ΠΑΣΟΚ και της κ. Καϊλή έχουν χωρίσει εδώ και πολύ καιρό

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη στα Παραπολιτικά fm 90.1 με τον Παναγιώτη Τζένο.

by Times Newsroom

Για την υπόθεση Καϊλή:

Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμιά ανοχή σε θέματα ηθικής τάξης και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γι’ αυτό, μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση εμπλοκής της κ. Καϊλή σε υπόθεση διαφθοράς, ο πρόεδρος του κινήματός μας τη διέγραψε αμέσως.

Οι δρόμοι, όμως, της κ. Καϊλή με το ΠΑΣΟΚ έχουν χωρίσει εδώ και πολύ καιρό και αυτό το γνωρίζουν σχεδόν όλοι στην πολιτική και δημοσιογραφική ‘’πιάτσα’’.

Η κ. Καϊλή, τα τελευταία χρόνια, είχε διακριτά αποστασιοποιηθεί από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική του. 

Η κ. Καϊλή ήταν απούσα από τις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τις επίσημες διαδικασίες του Κινήματος, με μοναδική εξαίρεση την παρουσία της στο συνέδριο.

Επιπλέον, επεδίωκε συνεχώς να κρατά μία διαφορετική θέση σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, σε μια σειρά θεμάτων, τόσο επί της αειμνήστου Φώφης Γεννηματά, όσο και επί της προεδρίας του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει έγκαιρα, άλλωστε, την πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών, ότι η κ. Καϊλή δεν θα είναι επιλογή του κόμματος στις ερχόμενες ευρωεκλογές, μετά και την υπονόμευση της επίσημης στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές από την πλευρά της.

Η κ. Καϊλή δεν επέδειξε καμία ευαισθησία, όταν ανέκυψε το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Αντιθέτως, προσέτρεξε να διαφοροποιήσει την θέση της από την επίσημη του ΠΑΣΟΚ και προσπάθησε να υποβαθμίσει το πολύ σοβαρό ζήτημα των υποκλοπών, λέγοντας ότι αποτελεί κάτι το “σύνηθες” στο εξωτερικό, ακριβώς όπως ήταν και η γραμμή της κυβέρνησης, η οποία εκφράστηκε στα ΜΜΕ, αλλά και στη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λίγες ημέρες μετά.

Σε σχέση με το πρόταγμα της προοδευτικής διακυβέρνησης, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Είναι αυτονόητο ότι ένα προοδευτικό κόμμα επιδιώκει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης που θα εφαρμόσει προοδευτικό πρόγραμμα

Έχουμε ριζικές διαφωνίες με την Νέα Δημοκρατία, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τον λαϊκισμό και το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως η αποδοχή και εφαρμογή του προγράμματός του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να συζητήσει για συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, μετά τη λαϊκή ετυμηγορία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

Δεν έχουμε καμία αγωνία να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση ως «συμπλήρωμα» και «βολικός εταίρος».

Διατηρούμε την αυτονομία μας και το προοδευτικό μας πρόσημο και έχουμε ξεκάθαρες θέσεις που δίνουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Οι όποιες ερμηνείες δίνονται ότι το ΠΑΣΟΚ λοξοκοιτάει, δήθεν, προς τα δεξιά ή τα αριστερά του είναι εκ του πονηρού.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com