Κατρίνης: ‘’Ποινικά τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης Γεωργούλη’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και στην εκπομπή ''Πρωινές Διαδρομές'' με τους Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.

by Times Newsroom

Σε σχέση με την νοσηρή υπόθεση Γεωργούλη και τα όσα καταγγέλλονται εναντίον του για βιασμό και κακοποίηση εργαζόμενης στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για μια υπόθεση με αμιγώς ποινικά χαρακτηριστικά.

Το όλο θέμα είναι εξαιρετικά «λεπτό», αφού αφορά μια αποτρόπαια πράξη, την οποία η καταγγέλουσα είχε το θάρρος να καταγγείλει, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν ο θύτης είναι προβεβλημένος.

Η καταγγελία ήταν επώνυμη και έγινε άμεσα στις αρχές των Βρυξελλών, όταν συνέβη το περιστατικό (πριν από τρία χρόνια) και δεν προέκυψε αιφνιδιαστικά, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν για να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά.

Αυτό που έχει σημασία να αναδειχθεί, είναι το ψυχικό σθένος του θύματος, που βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει την υπόθεση και να δώσει θάρρος στα θύματα παρόμοιων αποτρόπαιων περιστατικών, προκειμένου να πράξουν τα ανάλογα και να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της σιωπής.

Η συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να προβληματίσει τα πολιτικά κόμματα, σε σχέση με τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τους όρους, με τους οποίους επιλέγουν πρόσωπα που δεν διαθέτουν στοιχειώδη πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά διαθέτουν δημοφιλία.

Τα κόμματα δεν αποτελούν φορείς lifestyle. Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ακόμη και στην εποχή της «τηλεοπτικής δημοκρατίας».

Αναφορικά με την εξέλιξη της προεκλογικής αντιπαράθεσης ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε:

Η αναμέτρηση της 21ης Μαΐου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο κόσμος διακατέχεται από οργή, μετά την πρωτοφανή τραγωδία των Τεμπών, με αποτέλεσμα να απαξιώνει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα.

Δυστυχώς, η δημόσια συζήτηση μέχρι το Πάσχα περιστράφηκε γύρω από ζητήματα σκανδάλων και καταγγελιών για βίλες κλπ, τα οποία, ωστόσο, ουδόλως απασχολούν τους πολίτες.

Πρόκειται για υποθέσεις που μπορεί μεν να προσφέρονται για τηλεοπτικές «μάχες», όμως, δεν δίνουν απαντήσεις στα πολύ σοβαρά ζητήματα των πολιτών.

Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, έχουμε αποφασίσει να επαναφέρουμε στην προεκλογική συζήτηση τα σοβαρά θέματα της καθημερινότητας που αφορούν την κατάσταση της δημόσιας υγείας, τα κόκκινα δάνεια, τη στέγαση των νέων ζευγαριών, το δυσβάσταχτο κόστος της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την ακρίβεια που συνεχίζει να διαβρώνει το εισόδημα των νοικοκυριών και να απειλεί την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Για αυτά τα θέματα συζητάμε, ακούμε και προτείνουμε λύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή