Κατρίνης: ‘’ Πολύ Λίγα, Πολύ αργά. Τέσσερις μόνο λέξεις που τα λένε όλα για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.’’

Ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι ακρίβεια και ανατιμήσεις υπάρχουν εδώ και μήνες και δεν οφείλονται μόνο στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

by Times Newsroom

‘’ Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση συνοψίζονται με 4 μόνο λέξεις. Πολύ λίγα, Πολύ αργά.

Δεν ακούσαμε τίποτα για πλαφόν στις τιμές στην ενέργεια και στα καύσιμα, όπως έγινε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και της φορολογίας στα καύσιμα.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τη φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών με μια ειδική εισφορά.

Η επιδότηση των 0,22 λεπτών το λίτρο της βενζίνης με ανώτατο όριο τα 180 λίτρα σημαίνει 39 ευρώ το τρίμηνο, δηλαδή 13 ευρώ το μήνα για τον πολίτη ενώ από το επίδομα για το Πάσχα των 200 ευρώ, που υποτίθεται στοχεύει να ενισχύσει μπροστά στο κύμα ακρίβειας, τους οικονομικά αδύναμους, εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι και αυτοί οι οποίοι έχει λήξει το επίδομα ανεργίας και είναι χωρίς καμία εισοδηματική κάλυψη.

Με τον πληθωρισμό να καλπάζει και να οδεύει προς διψήφιο ποσοστό, το ρεύμα να έχει αυξηθεί 71%, τη βενζίνη να έχει αυξηθεί 31%, το πετρέλαιο κίνησης 44%, το πετρέλαιο θέρμανσης 64% και το φυσικό αέριο να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, αφήνω στην κρίση όλων αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αποτελεσματικά και πόσο.’’ τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή.

Επισήμανε ότι η ακρίβεια έχει ήδη οδηγήσει στην απώλεια σχεδόν 1,5 μισθού τον χρόνο ,για τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό των 663 ευρώ αλλά και στα ευρήματα της τελευταίας έρευνας του ινστιτούτου μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία , οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες μπορούν να επιβιώσουν στοιχειωδώς μόνο τις 19 ημέρες του μήνα.

Ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι ακρίβεια και ανατιμήσεις υπάρχουν εδώ και μήνες και δεν οφείλονται μόνο στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

‘’ Όταν όμως εμείς επισημαίναμε και αναδεικνύαμε το πρόβλημα , ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων, η κυβέρνηση υποτιμούσε το πρόβλημα, κάτι που αποτυπώνει την γενικότερη αντίληψη που διέπει την κυβερνητική πολιτική και συνίσταται στην κάλυψη και στην απόκρυψη των προβλημάτων.

Είναι η αντίληψη για την οποία πάντα φταίει κάποιος άλλος και ποτέ η κυβέρνηση.

Για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αντιπολίτευση.

Για την πανδημία και την αδυναμία ελέγχου και διαχείρισης της, φταίνε οι πολίτες, οι νέοι, διαλέγετε και παίρνετε.

Πότε και για τίποτα δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που αντί να αναζητά λύσεις, αναζητά δικαιολογίες. Μια κυβέρνηση που σε κάθε πρόταση της του Κινήματος Αλλαγής και συνολικά της αντιπολίτευσης, αντιτείνει το επιχείρημα των ‘’λεφτόδεντρων’’ που δεν υπάρχουν.’’ ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης που έθεσε ευθέως θέμα για το που πήγαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν την περίοδο της πανδημίας, ζητώντας να γίνει απολογισμός και δημόσια συζήτηση με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

Αν αξιοποιήθηκαν παραγωγικά, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο ή αν διατέθηκαν γενικώς και αδιακρίτως και όχι σε αυτούς που τα είχαν περισσότερο ανάγκη, από τη στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων στερήθηκε και στερείται πρόσβασης στη ρευστότητα.

Τέλος ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής που περιλαμβάνουν:

1ον) Πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος.

2ον) Φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών

3ον) Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής

4ον) Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

5ον) Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% για το 2022

6ον) Ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com