Κατρίνης: ‘’Το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη διαψεύδεται καθημερινά’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο OPEN TV και στην ενημερωτική εκπομπή «΄Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη

by Times Newsroom

Aναφερόμενος στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και την ανάγκη ταχείας απόδοσης ευθυνών, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: 

Εύχομαι και ελπίζω να αποδοθεί ταχύτατα δικαιοσύνη, γιατί αυτό επιθυμεί και ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή.

Η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί με πραγματικά ταχείς ρυθμούς, γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη π.χ. στην υπόθεση των υποκλοπών. 

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση, όπου παρότι έχουν περάσει 7,5 μήνες, ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα για την πρόοδο των ερευνών και για την οποία δεν θυμάμαι τον πρωθυπουργό να έχει στείλει επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε σχέση με το τραγικό δυστύχημα, η κυβέρνηση αρχικά χρέωνε όλη την ευθύνη στον σταθμάρχη. Μετά, ισχυρίστηκε ότι η ευθύνη έπρεπε να επιμεριστεί και σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς να προσδιορίσει μέχρι που φτάνουν αυτές.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση μας λέει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, πλην του ‘’επιτελικού κράτους’’ και του κ. Μητσοτάκη.

Δε μπορεί, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης που καλλιέργησε προσδοκίες για ριζική αλλαγή της λειτουργίας του κράτους και των «κακώς κειμένων», να κρύβεται πίσω από την ευθύνη που έχει ένας υπάλληλος.

Μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης που ανέλαβε το πόστο του υπουργού Μεταφορών, αποτελεί βασικό «γρανάζι» του «επιτελικού κράτους» και θα πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο το «επιτελικό κράτος», εδώ και 4 χρόνια, δεν έκανε τα στοιχειώδη για την ασφάλεια των πολιτών.

Η κυβερνητική επικοινωνιακή «γραμμή» ότι δήθεν φταίνε όλοι οι άλλοι πλην του πρωθυπουργού δεν πείθει κανέναν, αλλά αντίθετα γιγαντώνει την οργή των πολιτών.

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που διαψεύδονται η μία μετά την άλλη, ο κ. Κατρίνης σημείωσε:

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν ήταν που εξήγγειλε πριν από 14 μήνες, ότι όσοι ταλαιπωρήθηκαν στην «Αττική Οδό» από την κακοκαιρία θα αποζημιώνονταν με 2000 ευρώ, αλλά κανείς δεν ξέρει σε πόσους έχει δοθεί η συγκεκριμένη αποζημίωση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν ήταν που πριν από 4 μήνες δήλωσε ότι θα στηρίξει τους συνεπείς δανειολήπτες λόγω αύξησης της δόσης του δανείου τους, από την αύξηση των επιτοκίων; Μέχρι σήμερα έχουν επιδοτηθεί μόλις 840 δανειολήπτες από τους συνολικά πάνω από 400.000 συνεπείς δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν σημαντική αύξηση της δόσης του δανείου τους.

Συνεπώς, οι «εξαγγελίες» του πρωθυπουργού διαψεύδονται καθημερινά και ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα εμφανίζεται ανακόλουθος απέναντι στους πολίτες.

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό μέτωπο μετά την κατάρρευση της Credit Suisse, την αποτυχία του κυβερνητικού σχεδίου «Ηρακλής» και τις επιπτώσεις στο δημόσιο χρέος, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: 

Είναι ανησυχητικό ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να δούμε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων που θα επιβαρύνει και άλλο τους δανειολήπτες.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, γι’ αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μέριμνα για τους πολίτες, αφού μόλις 840-μέχρι στιγμής- θα επιδοτηθούν για την αυξημένη δόση ούτε από την κυβέρνηση, και εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες θα προσπαθούν αβοήθητοι να πληρώσουν την αυξημένη-κατά 30%- μηνιαία δόση του δανείου τους.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Ηρακλής», το οποίο θα απάλλασσε τις τράπεζες από τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια, αυτό θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος με 18,7 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα και με την πρόταση της κυβέρνησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Άρα, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com