Κατρίνης: ‘’Ξεκάθαρη και απόλυτα θεσμική η θέση του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο των υποκλοπών’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη «στο Κόκκινο 105,5» και στους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο

by Times Newsroom

Για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και την συνακόλουθη συζήτηση, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραδοσιακά υπερψηφίζουν τις προτάσεις δυσπιστίας απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Δυστυχώς, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης ακούσαμε τοποθετήσεις από στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που περισσότερο θύμιζαν οπαδικού τύπου αντιπαραθέσεις, παρά συνεισέφεραν στη συζήτηση για το μείζον ζήτημα των υποκλοπών, αλλά και της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης.

Όλα αυτά αποτελούν μια «πρόβα» του προεκλογικού κλίματος που θα ζήσουμε, μιας συζήτησης που υπερβαίνει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Η δημιουργία ενός τέτοιου πολωτικού κλίματος είναι κάτι που επιδιώκει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια εμφανή προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Συνέπεια όλων αυτών είναι, όμως, ότι στις ερχόμενες εκλογές οι πολίτες θα οδηγηθούν σε μια εκλογική αναμέτρηση, όπου δεν θα μπορούν ούτε να διακρίνουν, ούτε να συγκρίνουν, ποιες είναι πραγματικά οι θέσεις των κομμάτων, όχι μόνο για τα θέματα δημοκρατίας, όχι μόνο για τα γεωπολιτικά ζητήματα, αλλά και για τα ζητήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ προφανώς και υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, διακατέχεται από αυξημένη δυσπιστία και σε σχέση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τα θέματα δημοκρατίας, όταν αυτός κυβέρνησε.

Δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί, άλλωστε, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στο θέμα του κ. Παπαγγελόπουλου, στο φιάσκο του σκανδάλου NOVARTIS με τη σπίλωση πολιτικών μας στελεχών, στο μη σεβασμό των ανεξάρτητων αρχών και άλλων περιστατικών που επισφραγίστηκαν από την διαβόητη ρήση του κ. Τσίπρα περί ελέγχου των «κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Στα θέματα εργαλειοποίησης των θεσμών και της δικαιοσύνης, το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να «κλείσει τα μάτια» σε ό,τι αφορά την σχεδόν κοινή αντίληψη φιλοσοφία που διακρίνει τόσο τη ΝΔ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα των υποκλοπών ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ, εξαρχής, στο θέμα των υποκλοπών τοποθετήθηκε με σαφήνεια, έχοντας ξεκάθαρη στάση, ενώ παράλληλα κινήθηκε με απολύτως θεσμικό τρόπο.

Ζητήσαμε ενημέρωση από τη Βουλή και την ΑΔΑΕ και εργαστήκαμε προκειμένου η αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής να επιτελέσει ανεμπόδιστα το έργο της, παρότι με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η όλη διαδικασία περισσότερο συσκότισε, παρά αποκάλυψε τις πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών.

Από την αρχή αυτής της δυσώδους υπόθεσης το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην κυβέρνηση με τον πιο απόλυτο τρόπο, χωρίς ωστόσο κραυγές και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή