«Κεντώντας τη βιογραφία της Δημητσάνας» Εργαστήρι κεντητών φωτογραφιών στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

by Times Newsroom

Αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα από το Φωτογραφικό Αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (ώρες 16:30-19:30) δημιουργικό εργαστήρι, για εφήβους και ενήλικες, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια, θα δώσουν νέα διάσταση σε επιλεγμένες φωτογραφίες από το αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου, κεντώντας λεπτομέρειες με χρωματιστές βελονιές. Το εργαστήρι επιδιώκει να φέρει στη σύγχρονη εποχή μια κλασική τέχνη και παράδοση, όπως το κέντημα. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσκομίσουν δικές τους φωτογραφίες, τις οποίες θα αναδιαμορφώσουν με τις εικαστικές τους παρεμβάσεις, «ζωντανεύοντας» δημιουργικά μνήμες των τόπων και των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές. Ολοκληρώνοντας το εργαστήρι, θα πάρουν μαζί τους ένα νέο έργο τέχνης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το φωτογραφικό αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», που παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε αυτήν αναδεικνύονται εκφάνσεις των πολιτισμικών και κοινωνικών μετασχηματισμών της Δημητσάνας κατά τη νεότερη ιστορία της μέσα από πρωτότυπο υλικό από το αρχείο του φωτογράφου, το οποίο αποτελεί μέρος του Φωτογραφικού Αρχείου του Διασυνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email ymy@piraeusbank.gr.

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com