Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στη Φλώρινα; Γιατί είναι ένα κακό προμήνυμα

Η αναγνώριση μιας ακόμα εθνικής μειονότητας, επιτείνει την αστάθεια στα Βόρεια σύνορα μας εκτός αυτής των Ανατολικών.

by Times Newsroom
  • ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ

Εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη η έγκριση «Κέντρου Μακεδονικής γλώσσας» στην πόλη της Φλώρινας, η οποία αποτελεί προπομπό αυτοπροσδιορισμού εθνικής μειονότητας στην περιοχή.

«Αυτή η πράξη αντιπροσωπεύει μια de facto αναγνώριση ενός μακεδονόφωνου πληθυσμού στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο FB η συγκεκριμένη ΜΚΟ και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Το σημερινό επίτευγμα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας εκστρατείας για την ολική εγκαθίδρυση της Μακεδόνικης γλώσσας στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. .»

Το γεγονός είναι απότοκο της Συμφωνίας των Πρεσπών με καίρια πολιτική ευθύνη της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρ ότι η συμφωνία προσδιορίζει τη Μακεδονική γλώσσα ως νοτιο-σλαβική, διαχωρίζοντας την από την εκείνη της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, η αναγνώριση Μακεδονικής εθνότητας επαναφέρει δυνητικούς αλυτρωτισμούς των αρχών του 20ου αιώνα, από πληθυσμιακές ομάδες που κατοικούν στην περιοχή της Μακεδονίας, με την αποδοχή του δικαιώματος αυτού από την Ελληνική πολιτεία!

Σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας από αναθεωρητικές δυνάμεις, η αναγνώριση μιας ακόμα εθνικής μειονότητας, μετά τις πολύχρονες προσπάθειες της Τουρκίας να καταστήσει τουρκική μειονότητα τους μουσουλμάνους της Θράκης, επιτείνει την αστάθεια στα Βόρεια σύνορα μας εκτός αυτής των Ανατολικών.

Στην πρόσφατη ιστορία άλλωστε αλλαγές συνόρων επήλθαν από την προάσπιση των δικαιωμάτων καταπιεσμένων μειονοτήτων από τους αναθεωρητές όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων της Κύπρου, των Κοσοβάρων ή και των Ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας με την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας.

Πηγή: https://ardin-rixi.gr/archives/247977

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com