Κένυα: Κτίριο κατέρρευσε στο Ναϊρόμπι – Φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε σήμερα καθώς κατεδαφιζόταν στην συνοικία Μαθάρε στην πρωτεύουσα της Κένυας, ανακοίνωσε η πτέρυγα του Ερυθρού Σταυρού στην Κένυα.

by Times Newsroom

Στην Μαθάρε, στο ανατολικό τμήμα του Ναϊρόμπι, ζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και είναι ένας από τους μεγαλύτερους άτυπους οικισμούς της πόλης όπου οι πολεοδομικοί κανόνες εφαρμόζονται ελάχιστα.

«Υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια. Έχει σταλεί η ομάδα μας διασωστών», αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Μέχρι στιγμής, ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει πως έχουν διασωθεί από ομάδα διάσωσης..

Συνεχίζονται οι προσπάθειες προσέγγισης άλλων ατόμων που υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν παγιδευτεί.

Μάλιστα, τρεις από τους τέσσερις διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε παρακείμενο υγειονομικό κέντρο.

Θυμίζουμε πως δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην παραγκούπολη της Μαθάρε λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν αυτόν τον μήνα από την υπερχείλιση του ομώνυμου ποταμού που τη διαρρέει, ύστερα από κατάρρακτώδεις βροχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com