Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Στην Αθήνα Φίλιππος-Λετίθια

Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας την Δευτέρα από απόψε το βράδυ, για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 12 το μεσημέρι.

by Times Newsroom

Η Ελληνική Αστυνομία είναι επί ποδός για τα μέτρα ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου από την πλευρά της, μιλώντας στον Alpha Tv διευκρίνισε ότι:

  • Από απόψε το βράδυ θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Μητροπόλεως και σε ένα τμήμα της Ερμού και της Αιόλου
  • Από τις 5 το πρωί της Δευτέρας , οπότε και θα μεταφερθεί η σορός του εκλιπόντος από το Α’ νεκροταφείο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, θα μπορούν πεζή οι πολίτες να επισκέπτονται το παρεκκλήσι, προκειμένου να αποδώσουν τιμές στον νεκρό. Εκεί η Τροχαία έχει προβλέψει χώρο για το πού θα παρκάρουν τα πούλμαν
  • Ωστόσο, μετά τις 11 οπότε και η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στον ιερό ναό της Μητρόπολης, δεν θα μπορούν να προσεγγίσουν οι πολίτες, παρά μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
  • Διευκρίνισε δε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει σε γνώση της τη λίστα των 200 προσκεκλημένων που θα εισέλθουν στη Μητρόπολη.
  • Η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με εκπρόσωπο της οικογένειας και εκπρόσωπο της περιφέρειας θα βρίσκονται στην είσοδο του ναού, ώστε εάν κάποιος επιχειρήσει να μπει χωρίς να περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα των προσκεκλημένων, να απομακρυνθεί.
  • Η πομπή με τα πολυτελή πούλμαν και βανάκια που έχει ναυλώσει η βασιλική οικογένεια για τους προσκεκλημένους της, θα κατευθυνθεί συνοδεία της Τροχαίας από τη Μητρόπολη στο Τατόι, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι Αθηναίοι. Εχει εκπονηθεί ένα βασικό δρομολόγιο αλλά και αρκετά εναλλακτικά. Οι γύρω δρόμοι θα κλείνουν σταδιακά προσωρινά.
  • Στο Τατόι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα μπορέσουν να προσέλθουν πολίτες ώστε να παραστούν στην κηδεία. Όπως είπε η κα Δημογλίδου, αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να ενημερώσουν σχετικά την ΕΛΑΣ. «Ο σχεδιασμός έχει γίνει με βάση να επιτρέπεται να μεταβούν οι πολίτες στο Τατόι αλλά αναμένουμε την τελική απόφαση της οικογένειας. Σε κάθε περίπτωση, εάν επιτραπεί να προσέλθουν και πολίτες θα σταματούν στην πύλη του Τατοΐου και θα συνεχίζουν πεζή, καθώς μόνο οι επίσημοι θα προχωρούν με τα οχήματα μέχρι το σημείο της ταφής».

Συνολικά περίπου 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ μόνο στο Τατόι θα βρίσκονται τουλάχιστον 150 αστυνομικοί αλλά και drones.

 Έφτασε στην Αθήνα ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας

Στην Αθήνα έφτασε ήδη ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με την σύζυγό του Λετίθια και θα μείνουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», ενώ θα αναχωρήσουν την Τρίτη. Και ο Χουάν Κάρλος αναμένεται σήμερα Κυριακή στην Αθήνα και θα αναχωρήσει την Τρίτη.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το πρόγραμμα

Η σορός του τέως βασιλιά θα φύγει από το Ά Νεκροταφείο λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45 το πρωί. Από τις 06:00 έως και τις 10:30 όποιος επιθυμεί θα μπορεί να αποτίσει φορο τιμής, όπως ανακοίνωσε και η οικογένεια του.

Λίγο πριν τις 12:00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου δηλαδή και των 12 συνοδικών Μητροπολιτών.

Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και περίπου στη 1:00 μετ;ά το μεσημέρι η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι. Εκεί θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος. Στη συνέχεια η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή