Κίεβο: Πήραμε πίσω κάποια εδάφη σε αντεπίθεση στη Χερσώνα

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο.

by Times Newsroom

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις της χώρας, σε μια αντεπίθεση στην περιοχή της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία, ανακατέλαβαν μέρος του εδάφους από τις ρωσικές δυνάμεις .

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, το ουκρανικό υπουργείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «υπέστησαν απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό», ναρκοθέτησαν εδάφη καθώς απωθήθηκαν και έστησαν οδοφράγματα για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο.

Πάντως να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό οι δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν αντεπιθέσεις στην Χερσώνα, εκμεταλλεύομενες τα τρωτά σημεία που δημιουργούνται στην περιοχή λόγω της μεγάλης εστίασης των Ρώσων στην κατάληψη της πόλης Σεβεροντονιέτσκ, στην επαρχία Λουγκάσνκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Η Χερσώνα, εξηγούν οι αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, αποτελεί κρίσιμο έδαφος επειδή είναι η μόνη περιοχή της Ουκρανίας που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους έδαφος στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Εάν η Ρωσία είναι σε θέση να διατηρήσει μια ισχυρή θέση στη Χερσώνα όταν σταματήσουν οι μάχες, θα έχει εδραιωθεί καλά ώστε να ξεκινήσει μια μελλοντική εισβολή. Εάν η Ουκρανία ανακτήσει τη Χερσώνα, από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία θα είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση για να αμυνθεί σε μελλοντική ρωσική επίθεση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com