Κικίλιας: Επτά πρωτοβουλίες για τον ελληνικό Τουρισμό

«Περισσότερες από 3.000.000 είναι ήδη οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία προς τη χώρα μας»

by Times Newsroom

Ο ελληνικός Τουρισμός είναι εδώ για να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία, να δώσει εισόδημα στο “πορτοφόλι” της μέσης ελληνικής οικογένειας, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” και εστιάζει σε επτά πρωτοβουλίες που έχει λάβει το υπουργείο για την εφετινή τουριστική χρονιά:

  1. Εννέα απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια κ.λπ.) στην Ελλάδα, μέχρι τον Οκτώβριο, με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες κάθε εβδομάδα.
  2. Περισσότερες από 3.000.000 είναι ήδη οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία προς τη χώρα μας.
  3. Η TUI Holidays, ο μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι για το 2022 Νο1 στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία. Ο CEO τους, Friedrich Joussen, στις 19 Ιανουαρίου σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα φέρει διπλάσιο κόσμο φέτος στην Ελλάδα, με τους υπολογισμούς του να φτάνουν τα 3 εκατ.
  4. Νέες συμφωνίες με το Ισραήλ, το οποίο επισκέφτηκα 28-29 Μαρτίου για την προσέλκυση των Ισραηλινών, πέραν των καλοκαιρινών μηνών, στην περίοδο των διακοπών τους για το Εβραϊκό νέο έτος (μέσα Σεπτεμβρίου-μέσα Οκτωβρίου), που θα συμβάλλει και στο στόχο της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.
  5. Η Αυστραλία με το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο “ανοίγει” προς τη χώρα μας μετά από 2 χρόνια.
  6. Στις 28 Μαρτίου ξεκίνησαν τέσσερις απευθείας πτήσεις από τον Καναδά που θα διπλασιαστούν στην high season (Ιούνιος-Αύγουστος).
  7. Μέσα από τις εντατικές προσπάθειες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η χώρα – μετά από 10 χρόνια – αποκτά και πάλι “γέφυρα” προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το νέο γραφείο του ΕΟΤ στην Ισπανία, με έδρα τη Μαδρίτη, ήδη λειτουργεί εδώ και κάποιες μέρες, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας σε περιοχές που δεν ήταν μέχρι σήμερα στις προτεραιότητές της

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή