Κικίλιας: Σε υψηλά επίπεδα και τον Οκτώβριο οι επισκέπτες, στόχος η προσέλκυση Γάλλων και κατά τις σχολικές διακοπές

Ο υπουργός τουρισμού βρίσκεται στο Παρίσι για τα εγκαίνια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Τop Resa»

by Times Newsroom 1

Το «παρών» στα επίσημα εγκαίνια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Top Resa στο Παρίσι έδωσε την Τρίτη (5/10) ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τους Γάλλους.

Εστιάζονταςστις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Βρίσκομαι σήμερα στο Παρίσι, στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας και με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ξαναβλέπω με τους συνεργάτες, τα νούμερα των Γάλλων επισκεπτών στην Ελλάδα για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Έχουμε σπάσει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Οι επισκέπτες ακόμα και για τον Οκτώβριο θα είναι σε υψηλά επίπεδα».

«Στόχος μας είναι όχι μόνο να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια για το 2022, αλλά στρατηγικά να στοχεύσουμε στον εναλλακτικό τουρισμό που μπορούμε να προσφέρουμε τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, το Φεβρουάριο και το Πάσχα, που οι Γάλλοι έχουν τις σχολικές διακοπές και μπορούν να ταξιδέψουν» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και εξήγησε πως «οι Γάλλοι έχουν 16 εβδομάδες διακοπών για τα παιδιά τους, τις 8 στους καλοκαιρινούς μήνες και τις άλλες 8 μέσα στο φθινόπωρο, τον χειμώνα και την άνοιξη.

«Στόχευσή μας είναι να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό»

Στο πλαίσιο της διπλής καμπάνιας που θα κάνουμε με τον ΕΟΤ για το τουριστικό προϊόν του 2022, στόχευσή μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις σχολικές διακοπές και να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό, υψηλού επιπέδου, να αυξήσουμε το εισόδημα και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, τονώνοντας οικονομικά τη χώρα και αυτούς τους χειμερινούς μήνες, που τα έσοδα δεν είναι αυτά που έχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εκθέτες μας και νομίζω ότι με πρόγραμμα, σχεδιασμό και στρατηγική θα καταφέρουμε του χρόνου να αυξήσουμε κι άλλο το προϊόν μας, να το κάνουμε ποιοτικά και προς όφελος της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή