Κικίλιας στη Bild: «Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία!»

Πρόσκληση σε συνταξιούχους να περάσουν τον δύσκολο χειμώνα στην Ελλάδα

by Times Newsroom

«Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία!». Με αυτόν τον τίτλο και με υπέρτιτλο «Τώρα οι Έλληνες θέλουν να μας βοηθήσουν», η εφημερίδα BILD αναφέρεται σε σχετική δήλωση – πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού σε συνταξιούχους από τη Γερμανία να περάσουν στην Ελλάδα τον δύσκολο – λόγω της ενεργειακής κρίσης – χειμώνα που έρχεται.

«Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι Γερμανοί έσωσαν τους Έλληνες με δισεκατομμύρια – τώρα θέλουν να μας ανταποδώσουν κάτι: η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που υποφέρουν από το σοκ των τιμών και τον φόβο για την ενέργεια», γράφει η γερμανική εφημερίδα και φιλοξενεί δήλωση του κ. Κικίλια«Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να καλωσορίσουμε γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν έναν “μεσογειακό χειμώνα” με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Θα σας περιμένουμε εδώ», δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού στην BILD, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται ακόμη σχετικές δηλώσεις του δημάρχου των Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη: «Καλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει κοντά μας αυτόν τον χειμώνα, να ζήσει εδώ – μακριά από τις κρίσεις. Τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να αντιμετωπίσει κανείς έναν χειμώνα κρίσης: ζεστοί, φιλικοί άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλον τον χρόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση στο σπίτι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος των Χανίων.

Ο μεσίτης ακινήτων στην Κρήτη Γιάννης Κριαράς δηλώνει από την πλευρά του στη γερμανική εφημερίδα ότι «εδώ δεν υπάρχει κρίση στο φυσικό αέριο» και προσθέτει ότι μπορεί κανείς να νοικιάσει εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα τον χειμώνα από 300 ευρώ (για ένα υπνοδωμάτιο) και να υπενοικιάσει το σπίτι του στην πατρίδα του.

Οι ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας μεταφέρουν επίσης τις τιμές βασικών προϊόντων που βρήκαν σε λαϊκή αγορά των Χανίων, όπως 0,80 ευρώ/κιλό για πατάτες και 0,70 ευρώ/κιλό για τις τομάτες, ενώ επισημαίνουν ότι στην περιοχή υπάρχουν και εκπτωτικά σούπερ μάρκετ αλλά και γερμανοί γιατροί. Το δημοσίευμα κλείνει με δήλωση του δημάρχου Χανίων: «Κανένας Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή