Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά: «Κάνε ό,τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο»

Προκλητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον κεμαλιστή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

by Times Newsroom

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, υπενθύμισε προκλητικά στον Ερντογάν πως το 1974 «Ετσεβίτ και Ερμπακάν δεν φώναζαν ούτε έκαναν εκκλήσεις» αλλά «μπήκαν» στην Κύπρο.

«Φωνάζεις, κάνεις εκκλήσεις και κανένα αποτέλεσμα. Ο Ετσεβιτ και ο Ερμπακάν φώναζαν; Έκαναν εκκλήσεις; Eίπαν μήπως «ότι ερχόμαστε». Όχι. Απλά έκαναν αυτό που έπρεπε. Στην παράδοσή μας υπάρχει αυτό. Το να κάνουμε αυτό που πρέπει. Τα απαραίτητα» σχολίασε προκλητικά ο Κιλιτσντάρογλου, παρουσιάζοντας βίντεο από την τελευταία του ομιλία με σχετικό περιεχόμενο, στο οποίο ακούγεται να λέει, απευθυνόμενος στον Ερντογάν:

«Του είπα πες μια πρόταση για τα υπό κατοχή νησιά και δεν μπόρεσε ούτε πρόταση να αρθρώσει. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Ο κύριος τώρα κάνει νταϊλίκια στην Ελλάδα Και να τα “Μην με εκνευρίζετε” , “Έρχομαι”, “Θα κάνω το ένα και θα κάνω τι άλλο”… Αν είναι να κάνεις κάτι κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις συνέχεια ; Ξέρω ότι δεν μπορείς και το ξέρεις και εσύ, ναι το ξέρεις και εσύ. Όταν εξοπλιζόταν τα νησιά, καθηγητές, απόστρατοι και πολιτικοί είπαν πως αυτό είναι παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης, αλλά εκείνος δεν έβγαλε κιχ. Και σε εμάς κάποτε μας έλεγαν “Έλα, έλα”. Και ο Ετσεβίτ είπε “Εντάξει έρχομαι”. Ο Ετσεβίτ και ο Ερμπακάν πήγαν, κατέλαβαν το τουρκικό τμήμα της Κύπρου και έληξε το θέμα Φώναξαν; Έκαναν εκκλήσεις; Έπραξαν τα απαραίτητα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή