Κίνα: Καλεί χώρες-μέλη του ΟΗΕ να μη λάβουν μέρος σε εκδήλωση υποστήριξης των Ουιγούρων

by Times Newsroom 1

To Πεκίνο παροτρύνει τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ να μη λάβουν μέρος σε μία εκδήλωση που προγραμματίζουν να διοργανώσουν την επόμενη εβδομάδα, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία σχετικά με την καταπίεση των Ουιγούρων μουσουλμάνων, αλλά και άλλων μειονοτήτων στην Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με ένα σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα το οποίο επεξεργάστηκε χθες το Reuters.

«Είναι μία εκδήλωση με πολιτικά κίνητρα» σημείωσε η διπλωματική αντιπροσωπεία της Κίνας στο ίδιο σημείωμα, που είχε την ημερομηνία της Πέμπτης.

«Ζητάμε από τη διπλωματική αποστολή σας να μη λάβει μέρος σε αυτή την εκδήλωση κατά της Κίνας» έγραφε με το ίδιο σημείωμα.

Η Κίνα καταγγέλλει ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή και αρκετών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μαζί με την Αυστραλία και τον Καναδά χρησιμοποιούν «τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτικό εργαλείο για να επέμβουν στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας, όπως, η Σιντζιάνγκ και να προκαλέσουν διαιρέσεις και αναταραχή, διαταράσσοντας την ανάπτυξης της Κίνας».

«Έχουν εμμονή με την πρόκληση αντιπαράθεσης με την Κίνα» σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα που ανέφερε ότι «η προκλητική εκδήλωση μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης».

Η κινεζική διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ επιβεβαίωσε το υπηρεσιακό σημείωμα, αλλά και την αντίθεση του Πεκίνου στην αναφερόμενη εκδήλωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή